Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ... σε έκανε φίλο στο Facebook

Οι δημοσιογράφοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας λαμβάνουν αυτές τις ημέρες μία ιδιότυπη πρόσκληση φιλίας στο Facebook. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει «ανοίξει» το δικό της λογαριασμό στο διάσημο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας τους πολίτες της γειτονικής χώρας.
«Η αστυνομία της ΠΓΔΜ σε πρόσθεσε ως φίλο στο Facebook. Χρειαζόμαστε να επιβεβαιώσουμε ότι γνωρίζεις την αστυνομία της ΠΓΔΜ ώστε να γίνετε φίλοι», είναι η χαρακτηριστική ηλεκτρονική εντολή που προκαλεί την αμηχανία των αποδεκτών της πρόσκλησης από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Το ηλεκτρονικό προφίλ της αστυνομίας δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει ήδη περισσότερους από 300 φίλους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο αστυνομικό ρεπορτάζ.
Αρκετοί βεβαίως είναι εκείνοι που αρνούνται την πρόσκληση, αμφιβάλλοντας για τις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας τους. «Τα στοιχεία και η δραστηριότητά μου είναι φανερά σε όλους τους φίλους μου, δεν αποτελούν μυστικό για εκείνους αλλά αυτές οι πληροφορίες ανήκουν σε εμένα και σε εκείνους. Πώς είμαι σίγουρος ότι ένας οργανισμός όπως η αστυνομία δεν θα εκμεταλλευθεί αυτά τα δεδομένα;», αναφέρει δημοσιογράφος στην ΠΓΔΜ ο οποίος αρνήθηκε τη σύναψη... φιλίας με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.«Αν κάποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία, μπορεί απλώς να αρνηθεί την πρόσκληση. Πρόκειται για μία άτυπη ενέργεια και σαφώς δεν είναι ανάμεσα στις προθέσεις μας να καταγράφουμε τη δραστηριότητα των πολιτών online», απαντά ο υφυπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ivo Kotevski.
Για το ζήτημα αποφάνθηκε και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της χώρας: η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνιστά παραβίαση του νόμου για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ο ίδιος φορέας συμβουλεύει τους χρήστες να ελέγχουν τις ιδιωτικές ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού προφίλ τους και να αποκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους μόνο σε επιλεγμένες ομάδες ατόμων.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επιμένει να προσδίδει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τα χαρακτηριστικά μιας επιπλέον μορφής επικοινωνίας ανάμεσα στην αστυνομία και τους πολίτες.

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ, ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ . ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΑ ΜΟΥ , ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΟΥΝ , ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ .
ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ , ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ .-