Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το facebook έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε στο μεσημεριανάδικο του Star ότι το facebook διέγραψε τη σελίδα της Χρυσής Αυγής, των 18 βουλευτών της και άλλων «χιλιάδων» χρηστών που είτε είχαν λογότυπο της Χ.Α. είτε αναδημοσίευαν αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρόκειται για «γενική επικοινωνιακή επίθεση» και «είναι ξεκάθαρα πολιτικοί οι λόγοι, δεν υπάρχει αιτιολογία».
Αναρωτιέμαι, δεν είναι λίγο παράλογο να κλαίγεται η Χρυσή Αυγή γι' αυτό το θέμα;
Καταρχήν, είναι αστείο το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αιτιολογία. Ο ρατσισμός και οι αναρτήσεις που προάγουν το μίσος είναι παραπτώματα για τους κανόνες του facebook.
Αλλά ας το δούμε το θέμα και με τη χρυσαυγίτικη λογική:
Όσον αφορά τη λογοκρισία, η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να ενοχλείται επειδή πολύ απλά είναι υπέρ της λογοκρισίας, όπως είδαμε πρόσφατα στο Χυτήριο με την παράσταση Corpus Christi.
Εκτός αυτού, το facebook είναι του Εβραίου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δηλαδή είναι σίγουρα... σιωνιστικό. Επίσης, το ίντερνετ και οι υπολογιστές είναι κι αυτά ξένα κατασκευάσματα. Από την άλλη, οι Χρυσαυγίτες είναι εθνικιστές και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν/στηρίζουν αυτά.
Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, όχι απλά καλώς έκλεισαν τα προφίλ τους, δεν έπρεπε να τα είχαν δημιουργήσει εξ' αρχής.
Θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν παλιότερες ή/και πρωτόγονες μορφές επικοινωνίας για να περάσουν τη γραμμή του κόμματος. Μόνο έτσι θα ευσταθεί επικοινωνιακά ο πολιτικός λόγος τους: με χαρτί, μολύβι και πρωτόγονα επιφωνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: