Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Δόση σε δόσεις!

Μετά την ψυχρολουσία για καθυστέρηση της πολυπόθητης δόσης, νέες πληροφορίες μιλούν για δόση σε δόσεις αλλά και για κατάθεση της έκθεσης της τρόικας την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση του Euro-working Group που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής του Τόμας Βάιζερ, φέρεται να είπε ότι θα καταβληθεί μεν, «τμηματικά» δε.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Βάιζερ διαβεβαίωσε ότι η νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη» για την Αθήνα.
Ο κ. Βάιζερ επιβεβαίωσε και πάλι ότι δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο κ. Βάιζερ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου».
Στην Αθήνα πάντως η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί το «χαστούκι» αφού έχει επενδύσει πολιτικά πάνω στην άμεση καταβολή της δόσης, παρότι ελάχιστα από τα χρήματα ενδέχεται να «πέσουν» στην αγορά.
Στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πάντως η δόση σε … δόσεις αντιμετωπίζεται ως εφιάλτης αφού σε μία τέτοια περίπτωση η Αθήνα μπορεί να περιμένει και έως τον Γενάρη!
Η Αθήνα προσπαθεί να μειωθούν οι δόσεις σε δύο και αποβλέπει στο σύνολο των «χρωστούμενων» δανεικών περίπου 43δις.
Την ίδια ώρα πάντως πληροφορίες της Deutsche Welle θέλουν την τρόικα να καταθέτει την έκθεσή της, έως την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: