Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Προς κινητοποιήσεις διαρκείας οι φαρμακοποιοί! Λουράντος: “Θα ανατρέψουμε το μνημόνιο!”

Την έκρηξη των φαρμακοποιών προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που ψηφίζονται αύριο και μεταξύ άλλων προβλέπουν αναδρομικές εκπτώσεις 5% (rebate) σε όλα τα φάρμακα που διατέθηκαν από τα φαρμακεία. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος μιλώντας στο iatropedia προαναγγέλλει σκληρές κινητοποιήσεις που θα είναι κλιμακούμενες με σκοπό την “ανατροπή του μνημονίου”. Διαβάστε τι σχεδιάζουν οι φαρμακοποιοί και ποια μέτρα πλήττουν και πάλι τον κλάδο.
Ούτε φαρμακείο για δείγμα δε φαίνεται να βρίσκουμε σε λίγες ημέρες καθώς οι φαρμακοποιοί σχεδιάζουν σκληρότατο κύκλο κινητοποιήσεων με στόχο να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Την πιο σκληρή στάση φαίνεται ότι θα τηρήσει ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ) καθώς ο πρόεδρος του Κώστας Λουράντος δηλώνει στο iatropedia: “Τη Δευτέρα συγκαλώ έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου και θα εισηγηθώ σκληρές κινητοποιήσεις. Θα προτείνω να είναι κλιμακούμενος ο αγώνας και ιδιαίτερα σκληρός.
Θα ανατρέψουμε αυτό το έκτρωμα που λέγεται πολυνομοσχέδιο και το μνημόνιο και όλα αυτά εν τη πράξη”!
Ο Κ.Λουράντος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα φαρμακεία να βάλουν λουκέτα ακόμη και για πολλές ημέρες ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα κοπεί και πάλι η πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Τα μέτρα πάντως είναι εξαιρετικά επίπονα για τον κλάδο αν σκεφτεί κανείς ότι οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ εκκρεμούν και τα χρέη των προηγούμενων ετών.
Casus Belli θεωρείται το rebate 5, η επιστροφή δηλαδή χρημάτων στην οποία θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν όλοι οι φαρμακοποιοί και μάλιστα με αναδρομικότητα από τις αρχές του χρόνου.
Επίσης τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα καταβάλλουν ανεξάρτητα εάν έχουν πληρωθεί ή όχι από τα Ταμεία τα οποία ούτως ή άλλως τους χρωστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: