Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Οι 153 προδότες γιατί προδώσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες;;;

Το τραγί το είπε καθαρά αν δεν μας παραδώσετε την χώρα σας και την διακυβέρνηση δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε!!!
«Πόρτα» και από τον Ντράγκι
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κρίνοντας ότι συνιστά σημαντική πρόοδο, αλλά διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να βοηθήσει περαιτέρω την Αθήνα γιατί δεν της επιτρέπεται να παράσχει απευθείας βοήθεια.
«Η ΕΚΤ χαιρετίζει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα» δήλωσε.
Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να πράξει η ΕΚΤ για την Ελλάδα, απάντησε ότι «η ΕΚΤ γενικά έχει τελειώσει» με τη βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει.
Η ευρωζώνη προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα που θα επιτρέψει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνούν όσον αφορά το κατά πόσο είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών και η ΕΚΤ σε ένα νέο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Η ΕΚΤ έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει στις κυβερνήσεις τα κέρδη που θα αποκομίσει από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος για την Ελλάδα.
Το ποσό αυτό αναμένεται να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα να παραχωρήσει τα έσοδά της και πέραν της τριετίας, πράγμα που σημαίνει ότι περί τα 12-15 δισ. ευρώ θα περάσουν στις κεντρικές τράπεζες των χωρών και από εκεί στις κυβερνήσεις.
«Επαφίεται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα αυτά για την Ελλάδα», κατέληξε ο Ντράγκι.
Διαβάστε: Σόιμπλε: Θα καθυστερήσει η δόση για την Ελλάδα
Αμετάβλητο το επιτόκιο
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητο στο 0,75% το βασικό της επιτόκιο, ήτοι στα χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό του, για τέταρτο κατά σειρά μήνα.
Πρόκειται για μια, εν πολλοίς, αναμενόμενη απόφαση, σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές, δεδομένης της ανάγκης αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.
http://dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: