Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πρώην λοκατζήδες ενάντια στην "μπαχαλοποίηση" της χώρας

Έτοιμος να λάβει νέα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας, μετά και την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών στην Κυψέλη τα ξημερώματα της Παρασκευής, εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Βήμα», στα σχέδιά του είναι η πρόσληψη περίπου 2.500 πρώην βατραχανθρώπων, λοκατζήδων, αλεξιπτωτιστών για να στελεχωθούν οι ειδικοί φρουροί.Ετοιμάζεται μάλιστα να ρίξει στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, όπως λέει, 700 αστυνομικούς, εποχούμενους σε εντούρο μηχανές.
Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει πως η κοινωνία θέλει τάξη, καθώς υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση αυξημένης εγκληματικότητας, επαναδραστηριόποιηση της τρομοκρατίας και δράση αναρχικών.
«Τα μέτρα που παίρνουμε κινούνται εντός των νόμιμων πλαισίων που λαμβάνονται παγκοσμίως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Τηρούμε τις αρχές της αναλογικότητας [...]. Δεν κάνω πίσω. Οποιοδήποτε κι είναι το προσωπικό πολιτικό κόστος. Μισερές δουλειές δε μου αρέσει να κάνω. Δεν θα επιτρέψουμε την μπαχαλοποίηση της χώρας».
Τονίζει, μάλιστα, αναφερόμενος και στο πρόσφατο περιστατικό της Κυψέλης ότι οι πολίτες θα πρέπει να συμπαραστέκονται στο έργο της αστυνομίας και όχι να το παρεμποδίζουν.
Σχετικά με τα μέτρα κατά των κουκουλοφόρων, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι «σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις μας. Θέλουμε χρόνο και μετά θα μας κρίνετε από το αποτέλεσμα».
Αναφερόμενος στο θέμα των καμερών, τόνισε ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι να λειτουργούν οι υπάρχουσες κάμερες συνεχώς, ύστερα από νομοθετική και χωρίς την παρέμβαση του εισαγγελέα.
«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: