Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ελληνικός «εμφύλιος» στο φάιναλ φορ του Βερολίνου

Μετά το Τελ Αβίβ και την Σαραγόσα ελληνικός «εμφύλιος» θα υπάρξει και στο Βερολίνο, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν σήμερα την πολυπόθητη πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση κατάφερε να «αλώσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας επικράτησε με 78-75 και με 3-1 νίκες πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.
Την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου όμως, εκτός των «ερυθρολεύκων», πήρε και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία νίκησε- για δεύτερη φορά- στην έδρα της Σιένα με 91-84 (3-1 νίκες) και έτσι θα δώσει κι αυτή το «παρών» στο Βερολίνο.
Στον άλλο αγώνα της ημέρας η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» με το… ρoζ φύλλο αγώνα από την έδρα της Ταού Κεράμικα, της οποίας επιβλήθηκε με 84-63 και ισοφάρισε σε 2-2, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στον πέμπτο αγώνα της σειράς που θα γίνει στο… άντρο των «μπλαουγκράνα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «4» της Ευρωλίγκα, μετά τις τρεις νίκες που πέτυχε κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Και oι Δύο με Μαγκιά
Ολυμπιακός και ΠΑΟ στο Βερολίνο
Είναι γεγονός, είναι πραγματικότητα: στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου θα είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και την τελευταία συνάντησή τους στη Σαραγόσα. Αυτή είναι μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ και ελπίζουμε όχι μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την αστυνομία του Βερολίνου, να πάρει μπόνους και επίδομα βαρέων και ανθυγειινών.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ο πρώτος γιατί πριν από ένα μήνα είχε γίνει στόχος των οπαδών της ομάδας του και ο άλλος, επειδή πριν από μια εβδομάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και αμφισβητούμενος για το πώς έχασε ο Παναθηναϊκός από τη Σιένα μέσα στο ΟΑΚΑ.
Και οι δύο όμως έδωσαν τις απαντήσεις τους, οδήγησαν τις ομάδες τους στο Βερολίνο και για ένα μήνα από τώρα και στο εξής θα πηγαίνουν καβάλα στο άλογο. Μέχρι να συναντηθούν στον ημιτελικό και να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Σε ένα παιχνίδι που αγωνιστικά θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον και επίκεντρο του Φάιναλ Φορ, αλλά στις κερκίδες θα είναι απειλητικό.
Ήδη οι οπαδοί των δύο ομάδων ψάχνουν εισιτήρια και τρόπο για να φτάσουν στη γερμανική πόλη και οι φόβοι μήπως χρειαστεί Τείχος για να τους σταματήσουν, είναι πλέον ορατοί. Βέβαια, η γερμανική αστυνομία δεν έχει γνωστούς, ούτε υποκύπτει σε παρακάλια παραγόντων, οπότε αν μπαγλαρώσει μερικούς, θα μείνουν εκεί μέχρι η Μέρκελ να βγάλει μουστάκι (καλά, αυτό παίζει κιόλας...).
Αλλά ας μην γκρινιάζουμε από τώρα, προέχει το πανηγυρικό κλίμα για την επιτυχία των δύο ομάδων που δικαίωσαν τα εκατομμύρια που σπατάλησαν οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι για τις δουν στο Βερολίνο. Τα λεφτά έπιασαν τόπο και είναι από τις φορές, που όντως φέρνουν την ευτυχία. Άντε να δούμε, αν φέρνουν και τρόπαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: