Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Οι ομορφιές της Ελλάδας θα ταξιδέψουν με αερόστατο για το ρεκόρ Γκίνες

Ο Λευκός Πύργος,η Καμάρα,τα Κάστρα και η παραλία της Θεσσαλονίκης θα πετάξουν στον ουρανό μ' ένα μεγάλο αερόστατο και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Οι ομορφιές της Θεσσαλονίκης,μαζί με τα σημαντικότερα μνημεία άλλων 96 περιοχών της Ελλάδας,θα ...ταξιδέψουν ανάμεσα στα σύννεφα,χάρη σε μία έμπνευση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Τα Πουλιά,αγόρια και κορίτσια,ηλικίας από 7 έως 11 ετών,του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αποφάσισαν να ζωγραφίσουν πάνω σε 2.000 κομμάτια λευκού καραβόπανου τις ομορφιές της χώρας μας,σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Τα κομμάτια αυτά θα ενωθούν και θα γίνουν ένα τεράστιο πολύχρωμο αερόστατο,το οποίο θα παρουσιαστεί στις 31 Μαΐου,στην Αθήνα, σε μια εκδήλωση με θέμα Μ' ένα αερόστατο πετάμε ψηλά... κάνουμε την Ελλάδα ζωγραφιά.
Όλα τα παιδιά ζωγράφισαν στα λευκά καραβόπανα,με πλαστικά χρώματα ή δαχτυλομπογιές, αρχαιολογικούς χώρους,πλατείες και πάρκα,σπηλιές με σταλακτίτες,καταρράκτες, ανεμόμυλους,παραλίες,ποτάμια και λίμνες,επιβλητικά κάστρα,όμορφες εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη,στις κατά τόπους εστίες του κλάδου Πουλιών,περίπου σαράντα μικροί ταλαντούχοι ζωγράφοι αποτύπωσαν στο πανί την πόλη όπου ζουν,μέσα από τα δικά τους μάτια και το αποτέλεσμα ήταν ...γεμάτο χρώμα.
Τα περισσότερα παιδιά προτίμησαν να ζωγραφίσουν το Λευκό Πύργο,τη θάλασσα του Θερμαϊκού,τα Κάστρα και όσο περισσότερο ζωγράφιζαν τόσο μεγαλύτερη ευαισθησία αποκτούσαν απέναντι στον τόπο τους και το περιβάλλον.
Το παιδιά ευχαριστήθηκαν όλη τη διαδικασία.Ήταν μέσα στο χαμόγελο και γέμισαν με χρώματα από την κορυφή ως τα νύχια.Είναι πολύ περήφανα για τις ζωγραφιές τους και περιμένουν να τις δουν πάνω στο αερόστατο,ενώ ο στόχος για το ρεκόρ Γκίνες τους έχει ενθουσιάσει.Σημειώνεται πως το 2000,ο κλάδος Αστεριών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κατασκεύασε το μεγαλύτερο Πανό της ειρήνης,που έχει τη δική του θέση στο ελληνικό βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων,κοριτσιών κι αγοριών,ώστε να εξελιχτούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες,φορείς δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: