Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Αυτό που θέλουν οι.... άντρες

Μια νέα μελέτη αναιρεί τις προκαταλήψεις σε σχέση με τα ιδανικά και τους στόχους της ζωής του αντρικού φύλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μακρύχρονης καναδέζικης έρευνας, τα ιδανικά των αντρών σε σχέση με αυτά που θέλουν να πετύχουν στη ζωή απέχουν πολύ από αυτά που μπορεί αν θεωρούσαμε ως αληθινά μέχρι σήμερα.
Οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι ένας άντρας θα ήθελε να θεωρείται από τον υπόλοιπο κόσμο ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ή ως εκείνος που τα πάει καλά με τις γυναίκες και το σεξ. Απ'ότι φαίνεται ήρθε ο καιρός να αφήσουμε πίσω αυτά τα "ρηχά" στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας για τα θέλω των αντρών.
Η μελέτη αυτή που έγινε σε 27,839 άντρες από πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ιταλία και οι Η.Π.Α., το αντρικό ιδεατό πρότυπο για τον άντρα είναι να είναι υπεύθυνος, αξιότιμος και πιστός σύντοφος.
Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες απάντησαν ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό ενός άντρα είναι να είναι τίμιος (33%) και να έχει τον έλεγχο της ζωής του (28%). Οι περισσότεροι, επίσης, δήλωσαν ότι προτιμούν την αγάπη από το σεξ και μόνο το 1% απάντησε ότι η τέλεια σεξουαλική ζωή είναι το νούμερο ένα στη λίστα τους. Υπήρχε ένα άλλο 3% που προτιμούσε την επαγγελματική καταξίωση και επιτυχία.
"Οι πιο πολλοί άντρες είπαν ότι προτιμούν να είναι καλά στην υγεία τους, να έχουν μια όμορφη οικογένεια και να διατηρούν μια αρμονική σχέση με τη σύντροφό του από το να έχουν μια πετυχημένη καριέρα, ένα μεγάλο σπίτι και μια πικάντικη σεξουαλική ζωή", δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης, Μάικλ Σαντ.
"Επίσης, η πλειοψηφία δήλωσε ότι θέλουν να τους βλέπουν ως καλούς πατέρες παρά ως... γυναικοκατακτητές! Όλα αυτά δείχνουν την σημασία του να μην στηριζόμαστε στα στερεότυπα σε ότι αφορά και τους άντρες αλλά, φυσικά, και τις γυναίκες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: