Με το «βλέμμα» στις εξεταστικές επιτροπές για τις υποθέσεις επί διακυβέρνησης Καραμανλή, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε χθες τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του. Στο μεταξύ, η Ρηγίλλης φαίνεται πως επικεντρώνει την αντιπολιτευτική της τακτική για τα οικονομικά θέματα στις ευθύνες του πρώην αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Αλογοσκούφη. Το δικό της στίγμα, αυτή τη φορά στην οικονομία, έδωσε ξανά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συνάντηση Αβραμόπουλου – Καραμανλή διάρκεσε περίπου 45 λεπτά και αφορούσε σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Εκτός από ζητήματα όπως η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο του Ιουνίου, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα «μέτωπα» των εξεταστικών επιτροπών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο προσέλευσης του κ. Καραμανλή στη Βουλή (έναντι της αρχικής πρόθεσης για κατάθεση στις επιτροπές μέσω υπομνημάτων).
Την ίδια ώρα, εν μέσω των δραματικών τόνων που επικρατούν για την οικονομία, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9.89 στάθηκε στο μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον κ. Αλογοσκούφη: «Ο Αλογοσκούφης τιμωρήθηκε πολιτικά, δεν εξελέγη βουλευτής. Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Οι πολιτικές ευθύνες καταλογίστηκαν, οι ποινικές ευθύνες πρέπει να αποδειχθούν».
Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του (Real), στήριξε τον κ. Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι -εφόσον είχε εκλεγεί- η ΝΔ θα πετύχαινε ευνοϊκότερους όρους δανεισμού. Άλλωστε, το περιβάλλον Καραμανλή θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τη στάση του αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας. Για το σημερινό πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι δεν βρίσκονταν εντός της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, και άρα δεν είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που λαμβάνονταν.
Στο μεταξύ, η τέως υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, έσπευσε να σχολιάσει το διάγγελμα Παπανδρέου ξεχωριστά από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, δηλώνοντας: «Η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση στην Ελλάδα οφείλει βεβαίως να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειώσω ότι χθες, από τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου, έλειπε τελείως το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο αναπτυξιακό, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για να ξανά-ξεκινήσει η Ελλάδα να παράγει. Δεν μπορεί το βάρος της μεγάλης αυτής κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου