Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η οικονομική κρίση περιορίζει τα διαζύγια

Η διεθνής οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει και μία καλή επίπτωση, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Οικογενειακού Δικαίου,ζευγάρια που περνούν κρίση στο γάμο τους,αντί να απομακρύνονται λόγω οικονομικών προβλημάτων,έρχονται πιο κοντά.
Ειδικότερα,σύμφωνα με το Reuters,η τρέχουσα οικονομική κρίση,που έχει στοιχίσει σε πολλούς εργαζομένους διεθνώς τη δουλειά τους ή έχει περιορίσει με άλλο τρόπο το εισόδημά τους,ωθεί τα ζευγάρια σε μία δεύτερη προσπάθεια,καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος ενός διαζυγίου.
Η αμερικανική Ακαδημία (AAML) παρουσίασε στοιχεία,βάσει των οποίων,περισσότερα από τα μισά ζευγάρια που είχαν κάνει αίτηση έκδοσης διαζυγίου,την απέσυραν,μην μπορώντας να αντέξουν το οικονομικό βάρος.
Συνολικά το 75% των δικηγόρων,μελών της Ακαδημίας,δήλωσε πως έχει παρατηρήσει σημαντική μείωση στην πελατεία του από τα τέλη του 2008.
«Η τρέχουσα οικονομική κρίση αποδεικνύεται ευνοϊκή για τα ζευγάρια που είχαν σκοπό να χωρίσουν»,δήλωσε ο Gary Nickelson, πρόεδρος της Ακαδημίας και προσέθεσε:
«Αναγκασμένοι να σηκώσουν είτε το βάρος του προβληματικού τους γάμου είτε το βάρος των σφιχτών εισοδημάτων και της αβεβαιότητας,πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: