Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αλκοόλ και εγκυμοσύνη δεν συμφωνούν

Οι έγκυες γυναίκες που κάνουν χρήση αλκοόλ στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φέρουν στον κόσμο παιδιά τα οποία θα υποφέρουν από νευρικότητα ή μελαγχολία.
Πρόσφατη έρευνα στην Αυστραλία αποκαλύπτει ότι η ποσότητα,ο χρόνος και η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ από τις εγκυμονούσες ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.
Γυναίκες οι οποίες έπιναν τουλάχιστον δύο ποτά τη φορά και πάνω από επτά την εβδομάδα,τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους,διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν το παιδί τους να υποφέρει από νευρικότητα,μελαγχολία και πόνους στο σώμα του.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα,ένα ποτό τη φορά και λιγότερα από επτά την εβδομάδα δεν προκαλούν προβλήματα στο παιδί.Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Addictions".
Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερες από 2.000 μητέρες οι οποίες απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους,και αργότερα όταν το παιδί τους ήταν δύο,πέντε και οχτώ χρόνων.
Από τα βασικότερα συμπτώματα ήταν η μελαγχολία και η νευρικότητα,ωστόσο το πρόβλημα δε φαινόταν να επιδεινώνεται όσο μεγάλωναν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: