Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Και στα βρέφη το εμβόλιο

Και τα βρέφη,από έξι μηνών,συμπεριλαμβάνονται πλέον στις ομάδες του πληθυσμού που συστήνεται να εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης,με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής επιστημόνων.
Έτσι η ομάδα που θα μπορεί να εμβολιαστεί από την ερχόμενη Τρίτη θα περιλαμβάνει μωρά έξι μηνών έως και ενήλικες μέχρι 49 ετών.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια επιτροπή για την παρακολούθηση της γρίπης στην Ελλάδα και τα δύο εμβόλια κρίνονται ασφαλή και για τα βρέφη βάσει και στοιχείων που προκύπτουν από μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Βρετανίας και άλλων χωρών.Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αρκεί μία δόση του εμβολίου για τα υγιή παιδιά και ότι η επαναληπτική δόση χρειάζεται μόνο σε παιδιά που έχουν υποκείμενο νόσημα, επεσήμανε η καθηγήτρια λοιμοξιολόγος,Ελένη Γιαμαρέλου.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 6.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέα γρίπης,ενώ υπολογίζονται στις 400.000-600.000 οι Έλληνες που έχουν νοσήσει εξαιτίας του νέου ιού της γρίπης.
Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες,το επιδημικό κύμα της νέας γρίπης δεν σταματάει πριν εξαπλωθεί περίπου στο 50% του πληθυσμού μιας χώρας.
Η κ.Γιαμαρέλου εξήγησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να κορυφωθεί η επιδημία της νέας γρίπης στη χώρα μας.
Σήμερα,επίσης,έγινε γνωστό ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας,οι οποίοι όμως δεν έχουν ενεργή νόσο,καθώς και ανοσοκατεσταλμένα άτομα.
Εν τω μεταξύ,όπως έγινε γνωστό,άλλα τρεις ασθενείς από νέα γρίπη εισήλθαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Πρόκειται για έναν 65χρονο με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και δύο άνδρες,40 και 42 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: