Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σταθερά μπροστά ο Σαμαράς

Προβάδισμα τουλάχιστον τριών ποσοστιαίων μονάδων στον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας το Ποντίκι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας,το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά διευρύνεται όσο περισσότερο ανοίγει ανοίγει το εκλογικό σώμα.
Έτσι στην κοινή ερώτηση «Ποιον από τους υποψηφίους θα επιθυμούσατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»,οι Νεοδημοκράτες απαντούν ως εξής:
Στο σύνολο των ερωτηθέντων,ο κ.Σαμαράς εμφανίζεται να αποκτά εντυπωσιακό προβάδισμα εννέα μονάδων (45% ) έναντι της κυρίας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 36% των ψήφων.Ο κ.Παν.Ψωμιάδης εμφανίζεται σχετικά σταθερός (9%.) στα επίπεδά του ενώ ποσοστό 10% νεοδημοκαρτών δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.
Όταν η ίδια ερώτηση τίθεται σε πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 2009, τότε το προβάδισμα Σαμαρά συρρικνώνεται αλλά παραμένει σημαντικό.Σε αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων ο Μεσσήνιος πολιτικός προτιμάται από το 45% ενώ ένα 40% επιλέγει την Ντ. Μπακογιάννη.Το ποσοστό του Ψωμιάδη παραμένει στο 9%.Η διαφορά Σαμαρά - Μπακογιάννη λαμβάνει την μικρότερη τιμή της όταν η ερώτηση απευθύνεται σε όσους ψηφοφόρους της ΝΔ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν και πάλι Νέα Δημοκρατία «εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή».Εκεί ο κ.Σαμαράς προηγείται και πάλι πλην όμως με το ρευστό 3% (Σαμαράς 44%,Μπακογιάννη 41%,Ψωμιάδης 8%).Στο σχόλιό του ο γενικός διευθυντής της Pulse επισημαίνει ότι το ποιος τελικά θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από τον όγκο εκείνων που θα σπεύσουν να ψηφίσουν.Μεγαλύτερη συμμετοχή ευνοεί σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά.Μικρότερη συμμετοχή διευκολύνει την κυρία Μπακογιάννη.

Ξέσπασμα κατά των μηχανισμών

Χθες το βράδυ,ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη σήκωσε το γάντι και ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους απάντησε στις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη,κάτι που συνέχισε η τελευταία και χθες από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.«Ως εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών»,είπε σε έντονο ύφος ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ,μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη,στην τελική ευθεία για την εκλογή της Κυριακής,χαρακτηρίζοντας ως φτηνή επινόηση τον ισχυρισμό της άλλης πλευράς για το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που προτιμά τον ίδιο για αρχηγό της ΝΔ.
«Τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο.Αντίθετα,τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν.Ας το καταλάβουν.Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρεία των μηχανισμών»,τόνισε,σημειώνοντας με νόημα πως το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που κάποιοι επικαλούνται θέλει να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη ποιος έχει τη μεγαλύτερη.Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη ΝΔ στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς»,κατέληξε.
Μιλώντας σε μια μαζική και ιδιαίτερα δυναμική συγκέντρωση,κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερη από αυτή της Ντ.Μπακογιάννη την περασμένη Κυριακή,παρουσία
του Δ.Αβραμόπουλου,του Π.Ψωμιάδη και πλήθους βουλευτών και κομματικών στελεχών,
ο κ.Σαμαράς επιχείρησε ένα κοντράστ ανάμεσα στα όσα πρεσβεύει η Ντ.Μπακογιάννη και αυτά που υποστηρίζει ο ίδιος,δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο Σκοπιανό.
Σημείωσε πως δεν ήταν αυτός που υποστήριζε ότι η υπόθεση των Σκοπίων θα απομόνωνε την Ελλάδα,αλλά από παλιά είχε διαφωνήσει με τη διπλή ονομασία και ένιωσε διπλά δικαιωμένος μετά και το βέτο του Βουκουρεστίου,«για μια ιστορία που μου στοίχισε 11 χρόνια στην πολιτική έρημο του τόπου»,όπως είπε.

Για το Σκοπιανό

Εξέφρασε την ανησυχία του πως οι χειρισμοί του Γ.Παπανδρέου οδηγούν βήμα βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια,χαρακτήρισε πρόσχημα την αυριανή τριμερή συνάντηση για το περιβάλλον στις Πρέσπες και ρώτησε το ακροατήριο - σε περίπτωση που επαληθευτούν οι ανησυχίες του - ποιον θέλουν για αρχηγό της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην Ντ.Μπακογιάννη και με περίπου 1.000 ενθουσιώδεις νεολαίους της ΟΝΝΕΔ που έφτασαν με πορεία στο «Βελλίδειο» να τον διακόπτουν με συνθήματα,ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για «καπεταναίους της ήττας» που καιρό πριν από τις εκλογές υποστήριζαν την προσφυγή στις κάλπες,για λόγους που όλοι γνωρίζουν.«Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς»,είπε με έμφαση και κατηγόρησε την Ντ.Μπακογιάννη ότι ήταν σε αυτούς, αλλά προσπαθεί να το κρύψει εκ των υστέρων και από πάνω ζητεί και τα ρέστα.
Χαρακτήρισε την κατηγορία για «περιχαράκωση» του κόμματος ως «ασυναρτησίες που δεν ακούστηκαν πουθενά αλλού στον κόσμο»,ενώ στην εξαγγελία για τη μεγάλη Κεντροδεξιά απάντησε με την «πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά».
Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «ευρωσκεπτικιστής» που του αποδίδεται,είπε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν σήμερα για έθνος και κεντροδεξιοί όπως οι Σαρκοζί και Μέρκελ και κεντροαριστεροί όπως οι Θαπατέρο και Μπράουν.
Απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία από την πρώτη Κυριακή,ώστε «το ρυάκι που έγινε ποτάμι να φτάσει έως την κάλπη»,ενώ προειδοποίησε όποιον δεν σεβαστεί την ετυμηγορία της βάσης πως θα προκαλέσει την οργή της.
«Κύκλοι» της Ντόρας Μπακογιάννη σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά ανέφεραν:«Καπεταναίοι της ήττας ήταν αυτοί που στις τελευταίες εκλογές κρύφτηκαν στην εκλογική τους περιφέρεια όταν άλλοι έδιναν μάχες για την παράταξη.Και όσο για την ενότητα την επόμενη μέρα,ευτυχώς ορισμένοι συνειδητοποίησαν έστω και αργά ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

1 σχόλιο:

brexians είπε...

φίλοι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά..... έχετε χάσει!απλά και ξεκάθαρα..οι Νέο Δημοκράτες δεν μασάμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ..από Δευτέρα όλοι μαζί να κάτσουμε να φτιάξουμε, το μεγάλο κόμμα την μεγάλη Κεντροδεξιά με γνώμονα και πολιτικές που θα μας βάλουν στο προσκήνιο της επόμενης Κυβερνητικής Θητείας και της Ευρώπης των λαών....