Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

"Τομές για μια διαφορετική πορεία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι"

Με την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,που συνεδρίασε στον Άγιο Δομίνικο,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρατήρησε πως η κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα δεν είναι απλή οικονομική κρίση αλλά και κρίση οικολογική,ενεργειακή και δημοκρατικών θεσμών.
Βάσει αυτού,τόνισε πως δεν αρκεί να περιμένουμε παθητικά προκειμένου να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση και να επανέλθουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.Όπως παρατήρησε,χρειάζεται να προωθηθούν τομές και μεγάλες αλλαγές για μία διαφορετική πορεία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
"Η Σοσιαλιστική Διεθνής,είναι πρωτοπόρα στην προώθηση αυτών των αλλαγών στην οικονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς,τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει να στηρίξουμε,μια ουσιαστική αναδιανομή εισοδήματος στον πλανήτη και να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και σε μια νέα σχέση μεταξύ ανθρωπότητας και περιβάλλοντος",ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα,σημείωσε πως σε όλα αυτά η Σοσιαλιστική Διεθνής "βρίσκεται στην πρωτοπορία όπως κάνει σήμερα στη Λατινική Αμερική,θα κάνει αύριο στην Κοπεγχάγη και αργότερα στη Σύνοδο των G 20 παρεμβαίνοντας σε θέματα οικονομικής κρίσης".
Αναφερόμενος στην Ελλάδα,ο πρωθυπουργός,Γιώργος Παπανδρέου,τόνισε πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει τη δυνατότητα να πρωτοπορήσει στην εμπέδωση των δημοκρατικών αντιλήψεων και των δημοκρατικών θεσμών.
Αυτά,όπως σημείωσε,είναι δυνατό να συμβούν προωθώντας τη δημοκρατική αντίληψη διακυβέρνησης,με βάση τις αξίες και τις παραδόσεις της για να βοηθηθεί η μέση οικογένεια και οι αδύναμοι πολίτες,αλλά και να εφαρμόσει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: