Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0

Ο Κώστας Μήτρογλου πανηγύρισε όπως του αρέσει τα δύο γκολ (2-0) με τα οποία ο Ολυμπιακός πήρε το κλασικό ντέρμπι και προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Superleague.
Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας εξαιτίας της επεισοδιακής άφιξης της "πράσινης" αποστολής στο Καραϊσκάκη.(videos).Εικόνα αγώνα
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο όπως τις περιμέναμε.Ο Ζίκο επέλεξε το σχήμα που αντιμετώπισε την Αλκμααρ,ενώ ο τεν Κάτε θωράκισε το κέντρο του με τρία αμυντικά χαφ.Η έκπληξη του Παναθηναϊκού είχε να κάνει με τις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Γκάμπριελ στο γήπεδο.Ουσιαστικά,οι δύο τους άλλαζαν συνεχώς θέσεις,δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που άφηναν ακάλυπτο τον Σπυρόπουλο στα αριστερά.
Ο Ολυμπιακός ανέπτυξε επιθετική πρωτοβουλία κυρίως από το δεξιά όπου ο κεφάτος Ζαϊρί δημιούργησε κάποια ρήγματα,χωρίς όμως να προκύψει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία πέρα από ένα καλό σουτ του Μαρέσκα.Ο Παναθηναϊκός έβρισκε περισσότερους χώρους για τις επιθέσεις του,έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σισέ στο 12' και από το 25' και μετά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Μέχρι το 45' οι πράσινοι φαίνονταν πιο φρέσκοι και δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο, άλλωστε είχαν δύο πολύ καλά σουτ με τους Σαλπιγγίδη και Βύντρα σε αυτό το διάστημα. Το κόλπο γκρόσο όμως το έκανε ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους αφού οι Μέλμπεργκ (σε πρώτη φάση) και Ντουντού (σε δεύτερη) εξέθεσαν την αντίπαλη άμυνα και έδωσαν την ευκαιρία στον Μήτρογλου να γράψει το 1-0 από κοντά.
Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ του Ολυμπιακό.Οταν ο Μήτρογλου σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο για το 2-0 στο 55',οι ερυθρόλευκοι αισθάνθηκαν πλέον πολύ πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και απέκτησαν την πολυτέλεια να μεταφέρουν ολοκληρωτικά το άγχος στον αντίπαλο.
Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού σήμανε συναγερμός.Ο τεν Κάτε έριξε στη μάχη τους Λέτο (τον είχε έτοιμο από το 1-0) και Νίνη σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.Δεν το είδε όμως στην πράξη στον αγωνιστικό χώρο αφού οι παίκτες του δεν φάνηκαν ικανοί να ξεπεράσουν το ψυχολογικό βάρος του 2-0.Οπως ήταν φυσιολογικό, ο Ολυμπιακός είχε πια την άνεση να βγαίνει στις αντεπιθέσεις και να απειλεί χωρίς να καίγεται για ένα τρίτο γκολ.Θα το έβαζε πάντως αν ο Οσκαρ δεν έχανε την ανεπανάληπτη ευκαιρία του 87'.Και με το 2-0 όμως ο Ολυμπιακός πέρασε στην πρώτη θέση.
ΜVP
Με δύο γκολ,το δεύτερο εκ των οποίων ήταν εκπληκτικής εκτέλεσης,ο Κώστας Μήτρογλου σφράγισε τη μοίρα της αναμέτρησης.Ο νεαρός φορ βρέθηκε μέσα στις φάσεις,δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα και χάρισε στον Ολυμπιακό μία πανάκριβη νίκη.
Κλειδί αγώνα
Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους άλλαξε μια για πάντα την ψυχολογία της αναμέτρησης.Εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε πιστέψει ότι διέθετε το πάνω χέρι στο ματς,ήρθε ο Μήτρογλου να διαφοροποιήσει τα δεδομένα.Οπως φάνηκε και στην επανάληψη,το γκολ αυτό έκανε εν τέλει τη διαφορά.
Αδύναμος Κρίκος
Το χειρότερο παιχνίδι του από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης.Ο Ελληνας μέσος δεν πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση,δεν βοήθησε στην ανασταλτική λειτουργία και έμοιαζε με ψάρι έξω από το νερό.
Διαιτητής:Κάκος
Βοηθοί:Βασιλειάδης,Δάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: