Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

«Χρησιμοποιούν τις μειονότητες για ανατροπή της κυβέρνησης»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε,σε συνέντευξη του σε τουρκική εφημερίδα,τις ανησυχίες του για τη χρησιμοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας,των μειονοτήτων της χώρας,με στόχο τη βίαιη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βασίζει τις ανησυχίες του στο κλίμα που διαμορφώθηκε με την αποκάλυψη των σχεδίων της μυστικής οργάνωσης Εργκένεκον.Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της παραστρατιωτικής ομάδας,τα μέλη της οποίας ανήκουν στις Ναυτικές Ένοπλες Δυνάμεις και όπως έχει δημοσιοποιηθεί,σκόπευαν να δολοφονήσουν προεξάρχουσες προσωπικότητες του μη μουσουλμανικού στοιχείου της χώρας,με τελικό στόχο την ανατροπή του κυβερνώντος κόμματος.
Εξέφρασε,πάντως,την ευγνωμοσύνη του προς τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που έφεραν στο φως τα "σκοτεινά σχέδια" της παραστρατιωτικής οργάνωσης,ενώ δήλωσε πως είναι αισιόδοξος αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής μειονότητας αλλά και την λειτουργία της Σχολής Θεολογίας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Σχολή της Χάλκης,που έκλεισε το 1971."Είμαστε πολύ θετικοί στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας.Είναι επιτακτική ανάγκη, οι μειονότητες να αντιμετωπίζονται με καλή θέληση",είπε χαρακτηριστικά.
Βολές εξαπέλυσε πάντως κατά του Τουρκικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου,τονίζοντας ότι ενώ δεν είναι αναγνωρισμένο επιχορηγείται από το τουρκικό κράτος.
"Ελπίζουμε πως οι δημοκρατικές πρωτοβουλίες της (τουρκικής) κυβέρνησης θα αποτρέψουν την αναχώρηση του ελληνικού πληθυσμού",δήλωσε τέλος επισημαίνοντας,"είμαστε χριστιανοί αλλά γεννηθήκαμε εδώ και ανατραφήκαμε εδώ. Αγαπώ τη χώρα και το χωριό μου.Έκανα δύο χρόνια στρατιωτική θητεία (στον τουρκικό στρατό).Πληρώνω τους φόρους μου.Η μόνη διαφορά μας είναι η θρησκεία.Αλλά βάσει του συντάγματος είμαστε πολίτες με ίσα δικαιώματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: