Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Μια Ευρώπη της συνοχής με προτεραιότητα τον πολίτη"

Η επιθυμία των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι η Ευρώπη της συνοχής,στην πρώτη προτεραιότητα της οποίας θα είναι ο πολίτης,ανέφερε ο πρωθυπουργός,Γιώργος Παπανδρέου,σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.Παράλληλα,τόνισε πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία,η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο.
Αναφερόμενος στην Πράσινη Ανάπτυξη,παρατήρησε πως μέσα από αυτή και ενόψει των μεγάλων αποφάσεων που θα ληφθούν στην Κοπεγάχη,είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένας μοχλός και μια ευκαιρία,ώστε να μπορέσουν οι σοσιαλιστές να πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.
Αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον της ανάπτυξης και θα δώσουν δουλειές,θα δημιουργήσουν την κοινωνική συνοχή και μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική Ευρώπη, προσέθεσε.
Η σύγκληση της Συνόδου των ΕυρωπαίωνΣοσιαλιστών είχε ως σκοπό το συντονισμό των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης,οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας.
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής,ο πρωθυπουργός είχει ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ,Νίκολα Γκρούεφσκι,στο πλαίσιο μιας διπλωματίας πρωτοβουλιών που δημιουργεί ευκαιρίες και τις οποίες η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει.
Κατά τη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρουέφσκι,ο πρωθυπουργός,ΓιώργοςΠαπανδρέου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ξεκαθάρισε την πάγια ελληνική θέση για το ζήτημα της ονομασίας. Παράλληλα,έστειλε το μήνυμα πως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ είναι η επίλυση της ονομασίας.
Παράλληλα,ο Γιώργος Παπανδρέου θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής,μετά τη λήξη της οποίας θα βρεθεί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε δείπνο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: