Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σε υψηλούς τόνους η προεκλογική αυλαία της ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους διεξάχθηκε η τελευταία μάχη των 2 βασικών υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ,σήμερα,Παρασκευή στην Αθήνα.Από την πλατεία Κοτζιά,η Ν.Μπακογιάννη υπενθύμισε για ακόμα μια φορά ότι ήταν παρούσα σε όλες τις μάχες της παράταξης,χωρίς να κρυφτεί και να φοβηθεί,ενώ ο Α.Σαμαράς,στην ομιλία του στο Ζάππειο,τόνισε ότι «επιθυμεί ένα κόμμα, όπου ακόμα και το πιο ταπεινό στέλεχος μπορεί να φτάσει στην κορυφή».
Ασκώντας κριτική σε «όσους πλήγωσαν την παράταξη»,η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «όσοι ζημίωσαν,όσοι πλήγωσαν την παράταξη,με εμένα στην ηγεσία,δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο.Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό.» Προορισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι να πρωταγωνιστεί,όχι να σέρνεται ούτε να ακολουθεί,πρόσθεσε.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τα μέλη της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, ζητώντας παράλληλα καθαρή εντολή «για την μεγάλη,ανοιχτή σε όλους Νέα Δημοκρατία.
Η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση».
«Και επειδή κάποιοι επιμένουν να μιλούν για μηχανισμούς,επιτρέψτε μου να πω ότι μηχανισμός δεν είναι οι νεοδημοκράτες,μηχανισμός δεν είναι τα στελέχη μας. Μηχανισμός είναι τα Μέσα ενημέρωσης,και ειδικά τα Μέσα που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια.Ξέρουμε ποιοι είναι.Τους βλέπουμε,τους διαβάζουμε,τους ακούμε»,τόνισε.
«Δεν έχουν καταλάβει ότι,με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα.Για αυτό τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη,την πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία»,σημείωσε ο Α.Σαμαράς, αναφερόμενος στα σχόλια περί περιχαράκωσης.
Αφήνοντας αιχμές για την οικογενειακή παράδοση της κ.Μπακογιάννη είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα κόμμα,όπου ακόμα και το πιο ταπεινό στέλεχος μπορεί να φτάσει στην κορυφή.Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία ήταν «κόρη παντοπώλη» και κυβέρνησε τη Βρετανία επί 11,5 χρόνια.Παράλληλα,αναφερόμενος στην Πηνελόπη Δέλτα,τον ηρωισμό και την αυτοθυσία της,τόνισε:«Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες,αλλά δεν γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη».
Κάλεσε επίσης τους οπαδούς της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, καταλήγοντας:«Ψηφίστε ό,τι θέλετε.Αλλά ψηφίστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: