Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αντίπαλος της νέας γρίπης το σκόρδο;

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι;Δεν έχετε παρά να πάτε στη Κίνα και να επενδύσετε τα χρήματά σας στο σκόρδο!Το μικρό αυτό λαχανικό,το οποίο κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα,είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα,όπου τους τελευταίους μήνες η τιμή του έχει τετραπλασιαστεί!
Γιατί,όμως,το σκόρδο να έχει τιμές μεγαλύτερες ακόμα και από τον χρυσό;Ο βασικός λόγος είναι η νέα γρίπη.Οι Κινέζοι παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το σκόρδο στη διατροφή τους,καθώς θεωρούν ότι σκοτώνει τα μικρόβια και κρατά τη γρίπη μακριά. Ενόψει της γενικότερης αναστάτωσης που προκάλεσε η εκτίμηση περί πανδημίας της νέας γρίπης,τα σκόρδα έγιναν ανάρπαστα!Μάλιστα,δεν λείπουν και περιπτώσεις,όπου μαθητές υποχρεώνονται από το σχολείο να συμπεριλάβουν το σκόρδο στη διατροφή τους.
Η Κίνα παράγει τριπλάσια ποσότητα σκόρδων από όλο τον υπόλοιπο κόσμο,το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εξάγει.Ωστόσο,φέτος,εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,
οι κινέζοι αγρότες φύτεψαν λιγότερο σκόρδο.Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι κερδοσκόποι,οι οποίοι αγόρασαν μεγάλες ποσότητες,τις αποθήκευσαν και περίμεναν τις τιμές να ανέβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: