Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Θερμοκήπιο στη Σελήνη

Λουλούδια στη Σελήνη πρόκειται να στείλει η εταιρεία Ρaragon Space Development καθώς πριν λίγες μέρες παρουσίασε το πρωτότυπο ενός μικρού θερμοκηπίου σε μέγεθος θερμός το οποίο θα σταλεί στον γειτονικό μας πλανήτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, αμερικανική εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού, θα στείλει το θερμοκήπιο στο οποίο θα περιέχονται σπόροι σιναπιού ευελπιστώντας πως μελλοντικά θα γίνουν λουλούδια.
Εάν η προσπάθεια έχει θετικά αποτελέσματα τότε θα σημαίνει πως μπορούν να υφίστανται βιώσιμες εγκαταστάσεις για τον άνθρωπο στη Σελήνη με αποτέλεσμα την δημιουργία αποικιών στο μέλλον.
Η εταιρεία που παρουσίασε το πρωτότυπο σε φωτογραφία, εξήγησε πως το θερμοκήπιο διαθέτει χώρο για ανάπτυξη έξι λουλουδιών και είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα φυτά να μην επηρεάζονται ούτε από τη διαστημική ακτινοβολία ούτε από τις ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνεια της Σελήνης οι οποίες κυμαίνονται από170 βαθμούς Κελσίου ως 100 βαθμούς Κελσίου.
Μια σεληνιακή ημέρα (14 γήινες) χρειάζεται ώστε να μετατραπεί ο καρπός σε λουλούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: