Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Φραπές στο Κολωνάκι για τους επίλεκτους αστυνομικούς του Χ. Μαρκογιαννάκη

Σε απόλυτη αποτυχία εξελίσσεται η νεοσύστατη αστυνομική ομάδα ΔΕΛΤΑ, με τους αστυνομικούς να πίνουν φραπέ στο Κολωνάκι και λίγα μέτρα πιο πέρα η δημοτική αστυνομία να τους κόβει... κλήσεις, για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλέτας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η ομάδα ΔΕΛΤΑ, δηλαδή «Δύναμη Ελέγχων Ταχείας Αντίδρασης», επέδειξε εξαιρετικά βραδείες αντιδράσεις, πριν ακόμα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της. Αφού οι αστυνομικοί είδαν το ροζ χαρτάκια των κλήσεων πάνω στις μοτοσικλέτες τους, έγιναν έξαλλοι και έψαξαν να βρουν τους θρασείς συναδέλφους τους. Όταν οι μεν συνάντησαν τους δε, έγινε γνωστό ότι η δημοτική αστυνομία δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν αυτοί που είχαν παρκάρει παράνομα και μάλιστα έγραψαν τις κλήσεις μετά από αίτημα των καταστηματαρχών. Φυσικά, η συναδελφική αλληλεγγύη βοήθησε ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα των κλήσεων.
Μπορεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ να μην ξεκίνησε με πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα, φαίνεται όμως να έχει την αμέριστη υποστήριξη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κυρίως στο όνομα της «πάταξης των κουκουλοφόρων». Τόσο η ομάδα ΔΕΛΤΑ όσο και η ΜΟΕ (Μεικτές Ομάδες Ελέγχων) είναι έμπνευση του αττικάρχη Γιάννη Ρχαωβίτσα και αναμένεται να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουν να ανεβάσουν το κύρος της αστυνομίας ή θα είναι μία ακόμα αποτυχία, όπως η περίφημη ομάδα ΑΛΤ (Αποτροπής Ληστείας Τραπεζών).
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί επισήμως, καθώς τα «εγκαίνια» είναι προγραμματισμένα για το τέλος της εβδομάδας –πιθανόν μάλιστα την Πέμπτη. Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας δοκιμαστικά εδώ και πέντε μέρες (από την περασμένη Πέμπτη). Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, αυτή η εβδομάδα αποτελεί το κρας τεστ για να ελεγχθούν τα ανακλαστικά της και να γίνουν οι απαραίτητες «διορθώσεις». Αυτό δεν σημαίνει ότι αν προέκυπτε κάποιο περιστατικό (κατά προτεραιότητα επιθέσεις από «κουκουλοφόρους» και ληστείες) η ομάδα δεν θα επενέβαινε.Φαίνεται, όμως, ότι τα ανακλαστικά της ομάδας ΔΕΛΤΑ χρειάζονται ακόμα δουλειά, καθώς δεν είναι μόνο το περιστατικό με τις κλήσεις από τους συναδέλφους τους: στην επίθεση σε τράπεζες και γραφεία της ΝΔ στο Βύρωνα, οι αστυνομικοί διασταυρώθηκαν με τους δράστες, αλλά για κάποιο λόγο... δεν τους πρόλαβαν.
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ απαρτίζεται από 330 αστυνομικούς που θα κινούνται σε ομάδες των 11 ατόμων. Η επιλογή των προσώπων έγινε προσωπικά από τον υποστράτηγο Γιάννη Ραχωβίτσα και η μονάδα υπάγεται απευθείας σε αυτόν. Προϊστάμενος της ομάδας είναι ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Σταύρακας, υποδιευθυντής της Άμεσης Δράσης, ο οποίος έχει διατελέσει επί χρόνια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και προϊστάμενος της ομάδας «Ζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: