Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αρση ασυλίας για Ντόρα αποφάσισε η Βουλή

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ
Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, που η ίδια ζήτησε, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση μη ακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που συντάσσει με τον σύζυγό της, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.
«Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη.
Χθες, ο εισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλας πρότεινε να παραπεμφθεί σε δίκη ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση του 2010).
Η υπόθεση αφορά το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010).
Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, αίτημα το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: