Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Το λόμπι του μνημονίου παίζει τα ρέστα του

Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της λήψης του νέου πακέτου μέτρων. «Σε λίγες μέρες τελειώνει το θέατρο του παραλόγου», τόνισε.
«Από ό,τι φαίνεται ψάχνουν το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να σερβιριστούν στον ελληνικό λαό το προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας από τη τρόικα του εσωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «το νεοφιλευλεύθερο λόμπι του μνημονίου παίζει τα ρέστα του», συμπληρώνοντας ότι προσπαθεί να περάσει ως επιτυχία το «δωράκι» της επιμήκυνσης, την οποία όμως χαρακτήρισε «μπαγιάτικο» δωράκι, καθώς –όπως είπε- είχε προταθεί και κατά το παρελθόν, αλλά απορρίφθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει «το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστησαν από τα τρία κόμματα με γνώμονα την ιερά βίβλο του μνημονίου».
«Γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το μνημόνιο έχει θέσει υπό απειλή τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά όσων επιχειρούν να συνδέσουν την αριστερά με την ακροδεξιά.
«Υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας. Επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, στην προσπάθεια τους να σώσουν το σύστημα, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη δράση της», παρατήρησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.
Επισήμανε εξάλλου ότι δράση της ακροδεξιάς «λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του μνημονιακού συστήματος εξουσίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «τη θεωρία των άκρων». «Προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζομένων με τη βία των παρακρατικών», είπε.
«Να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα»
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τα μέτρα να έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή ως ένα άρθρο, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε: «Να ξεχάσουν τις εκτροπές, να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι ακόμη εν ισχύ και εμείς θα την προστατεύσουμε τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».
«Η ψηφοφορία μια κι έξω μπορεί να είναι εκβιαστική αλλά δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Φέρουμε την ευθύνη της επιλογής μας απέναντι στο λαό και στην ιστορία», συμπλήρωσε.
«Αυτός ο λαός», συνέχισε, «έριξε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό για το λαό και για το τόπο, για να μη τριτώσει το μνημόνιο, για να μην οριστικοποιηθεί η κοινωνική καταστροφή».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ηγηθεί της κοινωνίας και να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και τους αγώνες και πως φιλοδοξεί να συσπειρώσει σε ένα ενωτικό μέτωπο το ευρύτερο φάσμα των αριστερών, προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για τη σωτηρία του λαού και του τόπου.
Βολές από το ΚΚΕ
«Ο λαός μάτωσε και ματώνει από τα άγρια μέτρα, έδωσε και δίνει αγώνες για να τα αποκρούσει και η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι εργαζόμενοι να τα ξεχάσουν και να τα υποτάξουν όλα στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, απ' όπου θα συνεχίσει αυτός τη σφαγή των εργατικών- λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας», επισήμανε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: