Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό.
Ωστόσο, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Οργανισμός ''συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ''.
Τέλος θυμίζουμε, αναφέρουν οι γιατροί, ''ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011''.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τονίζουν ότι αναστέλλουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους.
Ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, και επισημαίνουν πως «απ' ό,τι φαίνεται, υλοποιείται το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, περί χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: