Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτικό θέατρο οι δήθεν διαφωνίες. Θα εξαντλήσουν το χρόνο και μετά θα συμφωνήσουν και επίσημα.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι θεατρικό και αυτή είναι η μεγάλη πληγή της χώρας. Με βάση το ισχύον συνταγματικό θεσμικό πλαίσιο που έχει φτιάξει στα μέτρα του, έχει καταφέρει να αυτονομηθεί από την ελληνική κοινωνία την οποία αντιμετωπίζει ως απειλή για τα κεκτημένα του. Οι πολιτικές συγκρούσεις στην Ελλάδα δεν γίνονται μέσα στην κοινωνία, αλλά μέσα στο πολιτικό σύστημα για την κατάληψη καλύτερης θέσης νομής της κοινωνίας και η μόνη επαφή που έχει αυτό το σύστημα με την κοινωνία είναι τα δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και εκλογικής πελατείας.
Έτσι ενώ οι πολιτικοί μας αρχηγοί συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα παρασκήνια επί τρίωρο, μόλις βγαίνουν στη σκηνή μπροστά στα μέσα προπαγάνδας τότε παίζουν το θέατρο της δήθεν διαφωνίας τους. Απλά παίζεται το γνωστό πολιτικό παιχνίδι για την μείωση του πολιτικού κόστους.
Η άποψή μας είναι ότι όλα έχουν συμφωνηθεί και έχουν κλείσει. Σας το λέμε και να το θυμηθείτε (σημειώστε το κάπου) ότι όλα θα καθυστερήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή, δήθεν εξ αιτίας των «σκληρών» διαπραγματεύσεων και επειδή στο τέλος θα εξαντληθεί ο χρόνος, τότε «ξαφνικά» θα συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως δήθεν εξαναγκασμένοι για να μην πτωχεύσει η (πτωχευμένη επίσημα) χώρα, να δοθεί το δάνειο των 31,5 δις ευρώ, να μην βγει η χώρα από το ευρώ και άλλα παραμύθια για πολιτικά αφελείς.
Θυμηθείτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: