Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σκανδαλίδης: Πρώτα έλεγε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, τώρα ζητάει κομματική πειθαρχία!

Τη σύγκλιση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας για να αποφασίσει τη στάση του κόμματος στα μέτρα, αλλά και να απαντήσει στο ερώτημα αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ζήτησε ο βουλευτής της Ά Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων των 11,9 δισ.
Ο πρώην γραμματέας του κόμματος ανέφερε στη διάρκεια της σύγκλισης των Οργάνων πως για την ψήφιση «η ΚΟ θα σηκώσει το βάρος ακόμη και αν υπάρξει ένα άρθρο, το οποίο είναι κατανοητό, ή κομματική πειθαρχία, επειδή είναι τεράστιας σημασία ζήτημα θα πρέπει να συγκληθεί η Κ.Ο και να αποφασίσουμε».
Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης λέγοντας:
«Ο πρόεδρος έθεσε για τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση τρία θεμελιακά ζητήματα: την προγραμματική συμφωνία, την εθνική διαπραγμάτευση, το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης» και πρόσθεσε «σε ποιο απ΄ αυτά ανταποκρίθηκε ο Αντ. Σαμαράς και η Ν.Δ που έχουν τον πρώτο πολιτικό οικονομικό και κύριο λόγο; Σε κανένα».
Επιπλέον ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για τα ζητήματα που απαιτούν πολιτική βούληση, όπως φοροδιαφυγή, καύσιμα, αποδείξεις, ΦΠΑ, αντικειμενικά κριτήρια, ανταγωνιστικότητα, καρτέλ-τιμές, κράτος -ξεμπλοκάρισμα, επενδύσεις.
Συμπλήρωσε, επίσης, πως «το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει ζήτημα συνολικής πρακτικής που δεν συνδέεται μόνο με τα μέτρα, αλλά με την πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και ανασυγκρότησης του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: