Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κυβερνητική κρίση, λίγο πριν "κλειδώσουν" τα νέα μέτρα

Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στο παρά πέντε της νέας σύσκεψης αρχηγών. Ισοδύναμα μέτρα και όχι περικοπές ζητά η Ιπποκράτους. Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία.
Ρωγμές στη συνοχή της κυβέρνησης προκαλούν τα νέα σκληρά μέτρα, καθώς το ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά των οριζόντιων μέτρων και ζητά από τη Νέα Δημοκρατία να βρει ισοδύναμα.
Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε την Τετάρτη δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και θυμίζοντας αντιπολίτευση και όχι κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση.
"Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους" δήλωσε η κα Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και επανέλαβε ότι το Κίνημα είναι κατά των οριζόντιων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία.
Συνεχίζοντας, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα, έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο".
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι η ΝΔ "δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες τής κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος" αλλά "αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση".
"Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ" πρόσθεσε.
"Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: Ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον" κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Υπευθυνότητα ζητά η Νέα Δημοκρατία
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουμε υπευθυνότητα και να προσέχουμε την κάθε μας λέξη.
Με τη φράση αυτή, σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ προηγούμενη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.
Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ενόχληση για τις δηλώσεις Γεννηματά, καθώς το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να προσπαθεί να αποφύγει το πολιτικό κόστος, που αναμφίβολα θα υπάρξει σε περίπτωση που περάσουν τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: