Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να μείνουν στην άκρη

Η ένωση στρατιωτικών των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων, αφού δήλωσε δημόσια ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν, κάλεσε προ ημερών τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, πολλοί συμπατριώτες μας αναρωτιούνται για τις δικές μας ένοπλες δυνάμεις και κάνουν σκέψεις για αντιδημοκρατικές λύσεις. Επίσης κάποια ΜΜΕ επαναλαμβάνουν με έμφαση την είδηση για τις πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν να εμπεδωθεί το γεγονός προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Τέτοιες σκέψεις είναι εντελώς λανθασμένες. Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Το δικό μας σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, εδώ και 190 περίπου χρόνια, κάθε φορά που οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή, το διέσωζαν πάντα τρεις παράγοντες και το έβγαζαν προσωρινά από την «κυκλοφορία» για να επανέλθει μετά «δικαιωμένο» και με «δάφνες». Οι παράγοντες αυτοί ήταν: α) το παλάτι, β) η επέμβαση του στρατού και γ) οι εθνικές καταστροφές.
Αυτή τη φορά όμως, κανένας από τους πιο πάνω παράγοντες δεν μπορεί ούτε πρέπει να το διασώσει. Αυτή τη φορά, το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα πρέπει να μείνει μόνο του ώστε να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον ίδιο το λαό και να καταρρεύσει με πάταγο, κάτω από το βάρος των επιλογών του, για να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτό, αλλάζοντας επιτέλους κατεύθυνση της ιστορία μας. Αυτό επιβάλει η Δημοκρατία. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από αυτόν τον κακό εφιάλτη που επί δύο αιώνες μας κρατάει ραγιάδες σε κάθε συμφέρον που το ελέγχει.
Επομένως, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όσο και αν υποφέρουν οικονομικά, θα πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά στα καθήκοντά τους που είναι η προστασία της ακεραιότητας της χώρας και η προστασία του λαού από κακοποιά στοιχεία, όποια και αν είναι αυτά.
Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο καθ’ ύλην αρμόδιος ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: