Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΠΑΠ: Αρχίζουν οι διαδικασίες για την πώληση του 29%

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ, ενώ στην τελική του φάση εισέρχεται και ο διαγωνισμός για τα Κρατικά Λαχεία.
Πιο αναλυτικά, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΟΠΑΠ
Επιβεβαιώθηκε η -από 29.03.2012- απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πώληση του 29% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Εγκρίθηκαν οι όροι της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους οποίους η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια. Η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.
Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε εκτενώς το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού. Η διαδικασία για την επόμενη φάση του Διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τελική Φάση Διαγωνισμού Κρατικών Λαχείων
Εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.
Β’ Φάση Διαγωνισμού για την Κασσιώπη
Εγκρίθηκαν τα Τεύχη της Β΄ Φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.
Προς αξιοποίηση 3.152 ακίνητα του Δημοσίου
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής επισήμανε πως η προσπάθεια αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου συνεχίζεται, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε ορατό, μετρήσιμο αποτέλεσμα».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, η διαδικασία προχωρά είτε με τη μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει το Δημόσιο για την στέγαση των υπηρεσιών του, είτε με την παραχώρηση ακινήτων του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, που παρέθεσε ο ίδιος, έχουν εξεταστεί τα χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου με συνολικό αριθμό 80.714 ακίνητα. Με βάση τα κριτήρια που έθεσαν οι σύμβουλοι, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, επελέγησαν προς αξιοποίηση 3.152 ακίνητα κατανεμημένα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: