Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με απόφαση Σαμαρά, η κυβέρνηση προωθεί ιδιώνυμο για τα αδικήματα των λαθρομεταναστών

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση. Δηλαδή, εφόσον ένας λαθρομετανάστης συλληφθεί για εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η οποία θα του επιβληθεί, θα είναι ανώτερη εκείνης που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τους νόμιμους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή θα αυξάνει κλιμακωτά ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος. Επί παραδείγματι, δεν θα αντιμετωπίζει αυξημένη ποινή ένας λαθρομετανάστης, ο οποίος εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα, όμως θα του επιβάλλεται προσαυξημένη ποινή εάν είναι δράστης βιασμού, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, διακίνησης και προώθησης λαθρομεταναστών, ληστείας κ.ά. αδικημάτων.
Ως αιτία της ρύθμισης αυτής, αναφέρεται ότι δεν είναι νοητό άτομα που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους νόμιμους μετανάστες ή τους ημεδαπούς.
Στόχος της ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή της εισόδου νέων μέσα από την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: