Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο μαλάκας είστε κύριε υφυπουργέ;

Η ιστορία είναι απολύτως αληθής και αποδεικνύει την έντονη σοβιετοποίηση της ελληνικής πολιτικής σκέψης, ακόμη και από μια κυβέρνηση που θέλει να τη χαρακτηρίζουν δυτική.
Εμπλέκεται δε ο υφυπουργός Παιδείας.
Ο άνθρωπος που η ανυπακοή του στους νόμους τους Κράτους επιβραβεύθηκε δια της υφυπουργοποίησής του!
Ο υφυπουργός που θεωρείται ως ο άνθρωπος της συντεχνίας των πρυτάνεων!
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με τ’ όνομα.
Ακούστε τι συνέβη: Τέσσερις δήμοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Παύλου Μελά και Θεσσαλονίκης) διοργάνωσαν έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με την εταιρεία αναψυκτικών 3Ε που είχε ως θέμα «Το σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου».
Ταυτοχρόνως, διοργανώθηκε και μια ηλεκτρονική ψηφοφορία αναφορικά με ποιο σχολείο των τεσσάρων δήμων χρειάζεται μεγαλύτερες παρεμβάσεις για να λειτουργεί εύρυθμα.
Τη δε δαπάνη αυτών των παρεμβάσεων (επισκευές, βελτίωση αυλής κλπ) τις ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία.
Τι πιο φυσιολογικό; Οι δήμαρχοι μη έχοντες πολλά διαθέσιμα χρήματα κατέφυγαν σε έναν ιδιώτη που είχε τη διάθεση να συμβάλλει.
Πόσοι και πόσοι ιδιώτες ευεργέτες υπάρχουν άλλωστε στο πάνθεον του ελληνισμού που αγόρασαν πολεμικά πλοία, έφτιαξαν νοσοκομεία, δρόμους σε χωριά, έκαναν τόσες και τοσες δωρεές;
Αλίμονο όμως.
Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στη Βουλή και χαρακτήρισαν το γεγονός… «νεοφιλελεύθερη πολιτική και…άνοιγμα της κερκόπορτας για την είσοδο ιδιωτών στον ευαίσθητο τομέα του δημόσιου (ο τονισμός δικός τους) σχολείου. Έτσι», είπαν, «εξυπηρετείται η άμεση διαφήμιση και η προώθηση εταιρικών – επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει ώστε να σταματήσει την εισβολή των επιχειρηματικών συμφερόντων, την παράδοση των δημόσιων σχολείων στις δυνάμεις της αγοράς και του κέρδους;».
Η ερώτηση, από μόνη της μπορεί χαρακτηριστεί ρεσιτάλ αυνανισμού, αλλά σε τέτοιες μας έχουν συνηθίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση που, ασφαλώς, θα περίμενε κάποιος λογικός άνθρωπος θα ήταν ευπρεπής και απορριπτική των εκφερομένων στην ερώτηση προϊόντων του πολιτικού αυνανισμού.
Οι δε μαθητές του ερειπωμένου σχολείου, θα συναντούσαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πιο ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας.
Υπάρχει, όμως λογική, με υφυπουργό των άνθρωπο των πρυτάνεων και τον μέχρι προσφάτως παραβάτη των νόμων;
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, λοιπόν, αντί να απαντήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ευχαριστούμε όσους ιδιώτες επιθυμούν ή όσους συμβάλλουν στην βελτίωση των σχολικών κτιρίων στα οποία το Κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί για να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τα παιδιά μας, θυμήθηκε το –κοντινό άλλωστε- μαρξιστικό παρελθόν του.
Γράφει στην απάντησή του:
«Ως προς τον αναφερόμενο στην ερώτηση διαγωνισμό πολυεθνικής εταιρείας σε συνεργασία με τους δήμους [για] την προοπτική χορηγίας σε δημόσια σχολεία, σας γνωρίζουμε ότι το υπουργείο ενήργησε άμεσα, ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον παραπάνω διαγωνισμό και έδωσε οδηγίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τη σχετική ενημέρωση των δήμων και των σχολικών μονάδων, ώστε να πάψει άμεσα κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα».
Απάντηση "μνημείο" κομμουνιστικής λογικής, δηλαδή του απόλυτου παραλογισμού.
Δηλαδή, αν αύριο κάποιοι εκ των ουτοπιστών του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσουν μια ερώτηση που να ζητάνε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να μη υποκαθιστά το Κράτος η οικογένεια Βαρδινογιάννη με την ογκολογική μονάδα για παιδιά που έχει δημιουργήσει, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα την αποδεχτεί; Τρελά πράγματα, από δογματικούς ανθρώπους.
Γράψαμε προηγουμένως για το ρεσιτάλ αυνανισμού που μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την απάντηση του υφυπουργού θα χρησιμοποιήσουμε πιο λαϊκή έκφραση:
Πόσο μαλάκας μπορεί να είστε κύριε; Πόσο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: