Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Έχουν βάλει στο μάτι τα Ελληνικά ακίνητα - Φόρο ιδιοκατοίκησης θέλει με το ζόρι η τρόικα!

Τα ακίνητα των Ελλήνων θέλουν και δεν το κρύβουν οι τοκογλύφοι της τρόικα και κάνουν τα πάντα ώστε η κυβέρνηση να θεσπίσει το νόμο για τον φόρο ιδιοκατοίκησης, ενώ έχουμε πληρώσει όλους τους άλλους φόρους κια τα χαράτσια που έχει ένα ακίνητο έως ότου γίνει με τα υψηλότοκα στεγαστικά δάνεια πραγματικά ιδιοκτησία!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι αποτελειωμένοι από τα άδικα χαράτσια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και Καρατζαφέρη Έλληνες φορολογούμενοι, σύντομα δεν θα μπορούν να πληρώσουν όλους αυτούς τους φόρους και η τρόικα - με βάση τον παρακάτω νόμο που θα κάνει πρόθυμα η κυβέρνηση - θα τα παίρνει κανονικά. Εάν αναρωτιέστε τι θα τα κάνει. Η απάντηση είναι απλή.
Μόλις πάρει ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων 300 με 500.000 θα τα μεταπουλήσει σε ξένες απρόσωπες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες θα έρθουν να τα νοικιάσουν και να τα δώσουν σε όσους Έλληνες ή ξένους θα έχουν το ρευστό.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μπαίνει και πάλι ο φόρος ιδιοκατοίκησης για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ενας φόρος που ίσχυε στην Ελλάδα μέχρι το 1999 και καταργήθηκε ως άδικος, επανέρχεται και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί από το 2013 και μετά, παρά τις αντιδράσεις των φορέων της κτηματαγοράς.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πληρωμή «ενοικίου» του ιδιοκτήτη για το ίδιο του το σπίτι, καθώς θα υπολογίζεται με βάση το λεγόμενο «τεκμαρτό ενοίκιο». Πόσο δηλαδή θα ήταν ένα υποτιθέμενο μίσθωμα που θα έπαιρνε ο ιδιοκτήτης αν δεν έμενε ο ίδιος αλλά ενοικίαζε την περιουσία του. Αγνωστο παραμένει μέχρι τώρα αν θα είναι ο φόρος που θα αντικαταστήσει το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ (ΕΤΗΔΕ) ή θα είναι μια ακόμη επιβάρυνση δίπλα στον ενιαίο φόρο ακινήτων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει από του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: