Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Όνειρα πασοκικής νυκτός

Άκουσον, άκουσον. Ο κ. Βενιζέλος, ο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος και εθνικός διαπραγματευτής, θέλει να επιβάλει τους δικούς του πολιτικούς όρους. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε από τους Πασόκους, αν και δεν έχουν μείνει πολλοί.
Πριν μερικές ημέρες, γνωστή «εκσυγχρονίστρια» δημοσιογράφος, που είναι στα πράσινα πράγματα είτε βρίσκεται ο ΓΑΠ στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ είτε ο Β. Βενιζέλος, ανέφερε ένα σενάριο. Αυτό της αλλαγής πρωθυπουργού όταν τα μέτρα δεν θα βγαίνουν και η κοινωνία θα έχει ανεβεί στα
κάγκελα. Δηλαδή, κάποιοι στη χρεοκοπημένη (πολιτικά και οικονομικά) Ιπποκράτους, απεργάζονται σχέδια αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς βάζοντας το δίλημμα της αποχώρησής τους από την κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία.
Τότε το σενάριο μας φάνηκε αστείο, αν και άξιο προσοχής διότι το ανέφερε μια σκληρή Πασόκα που έχει κάνει καριέρα γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.
Ήρθε, όμως, ο στενός συνεργάτης του Β. Βενιζέλου, ο Γιάννης Δατσέρης, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το ΠΑΣΟΚ απεργάζεται διάφορα σενάρια. Είπε λοιπόν χθες στον Real FM:
«Αυτή η κυβερνητική συνεργασία πρέπει να είναι μακράς πνοής και πρέπει να σταθεροποιήσει την χώρα. Το τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και αναλόγως των αναγκών της συγκυρίας. Μπορεί στο μέλλον να μετάσχουν και οι 3 αρχηγοί μπορεί να συμμετέχει μόνο ένα κόμμα και να το στηρίζουν τα υπόλοιπα μπορεί να κάνει δομικό ανασχηματισμό μπορεί να αλλάξει πρωθυπουργό, ό,τι λέει το Σύνταγμα».
Μάλιστα συνέδεσε τις όποιες εξελίξεις με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την απόφαση για τη δόση, θέματα που θα έχουν κλείσει μέχρι το Νοέμβριο.
Κάποιοι εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως διακαή πόθο του κ. Βενιζέλου να υπάρξει ανασχηματισμός και να μπει και αυτός στην κυβέρνηση, προφανώς ως αντιπρόεδρος. Είναι, όμως, έτσι ή μήπως στο θολωμένο μυαλό του ΠΑΣΟΚ κάποιοι δεν αποκλείουν να… διώξουν το Σαμαρά και να βρουν άλλο πρωθυπουργό.
Και ρωτάμε εμείς: Από που θα τον διώξουν; Μπορεί το κόμμα του 11%, που στις δημοσκοπήσεις παλεύει για την τρίτη θέση με τη… Χρυσή Αυγή, να βγαίνει και να καλλιεργεί τέτοια σενάρια;
Καλά, να τα σκέφτεται στις κλειστές πόρτες της Ιπποκράτους, αλλά πώς τολμά να θέτει και δημοσίως;
Πιστεύουν άραγε ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι… Γ. Παπανδρέου και θα τα παρατήσει προκειμένου να έρθει ένας Παπαδήμος;
Είναι προφανές, με την παρέμβαση Δατσέρη, ότι κάποιοι επιθυμούν να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ρόλο που δεν τον δικαιούται. Ένα κόμμα που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να ομιλεί, ούτε μπορεί να χαράσσει πολιτικές. Πολλώ δε μάλλον δε μπορεί να διακινεί σενάρια αντικατάστασης του πρωθυπουργού.
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: