Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφάσισαν 20 ημέρες αποχή οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Παραλύει» από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2012 το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε 20ήμερη αποχή, λόγω των δρομολογούμενων περικοπών των αποδοχών τους.
Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και για 20 ημέρες μετά, να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου (3.30 μμ).
Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους. Επίσης, στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.
Εξάλλου, μεθαύριο, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, συνέρχονται οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος θα λάβουν και αυτά τις σχετικές αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: