Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ανακαλύφθηκε σπάνιο είδος βατράχων

Ένα σπάνιο είδος βατράχων βρέθηκε στην Αυστραλία το οποίο τα τελευταία 30 χρόνια θεωρούνταν από τις επιστήμονες πως είχε εξαφανιστεί.
Ο Luke Pearce, στέλεχος της διατήρησης της αλιείας, είδε το συγκεκριμένο είδος βατράχου στην περιοχή της Νότιας Tablelands των New South Wales. Τότε υποψιάστηκε πως ίσως να είναι το είδος Yellow-Spotted Bell ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο μαζί με ειδικούς επιστήμονες.
Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο Skynews ο David Hunter, στέλεχος για τα απειλούμενα είδη, εκείνος μαζί με τους άλλους επιστήμονες αισθάνθηκαν δέος και ενθουσιασμό στη θέαση του βατράχου και ιδιαίτερα όταν διαπίστωσαν πως άνηκε στο μέχρι τότε εξαφανισμένο είδος.
Παρόλο που η ανακάλυψη έγινε πέρσι κρατήθηκε μυστικό ώστε να προστατευτεί το είδος. Οι εμπειρογνώμονες ετοιμάζουν μια αποικία στον ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ στο οποίο θα πολλαπλασιαστούν και στη συνέχεια θα αφεθούν πάλι στη φύση.
Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο είδος θεωρείτο πως είχε εξαφανιστεί από έναν θανατηφόρο μύκητα ενώ σύμφωνα με ειδικούς υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως οι βάτραχοι Yellow-Spotted Bell έχουν αναπτύξει ανοσία έναντι αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: