Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

"Θα τελειώσεις σαν ποντίκι" .. Μπερλουσκόνι

Δέμα με απειλητικά μηνύματα απέστειλε άγνωστος στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία. Ακόμα ένα δέμα ανεφλέγη κοντά στην περιοχή που εντοπίστηκε το πρώτο, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ταχυδρομικό υπάλληλο.
"Θα τελειώσεις σαν ποντίκι" και άλλα παρόμοια μηνύματα, περιείχε η απειλητική επιστολή προς το Σίλβιο Μπερλουσκόνι και προς άλλα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας.
Ο φάκελος που περιείχε την επιστολή και μια σφαίρα, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (26/03) σε ταχυδρομείο στα περίχωρα του Μιλάνου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Η επιστολή είχε ως παραλήπτη το Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διεύθυνση της κατοικίας του στην περιοχή του Μιλάνου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανώνυμη επιστολή περιείχε σκίτσα με ανθρώπινες φιγούρες κάτω από τις οποίες υπήρχαν τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ανάμεσά τους και του υπουργού Άμυνας.
Το δέμα που ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου του Μιλάνου περιείχε επίσης απειλές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι.
Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI), η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε διάδρομο στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου.
Σημειώνεται πως στις εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου, η παράταξη του Μπερλουσκόνι δεν έχει υποψηφίους στην επαρχία της Ρώμης, όπου ψηφίζουν πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες, επειδή δεν υποβλήθηκαν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.
Δημοσκόπηση του ISPO, που δημοσιεύτηκε πριν μέρες στην εφημερίδα Corriere della Sera, έδειξε ότι το 17% των ψηφοφόρων μπορεί να μην πάει στις κάλπες, ή να ψηφίσει υποψηφίους άλλης παράταξης.
Οι περιφερειακές εκλογές θεωρούνται σημαντικό τεστ για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, δύο χρόνια μετά την νίκη του στις γενικές εκλογές του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: