Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Γνωστό μόνο τo 10% των γαλαξιών

Σχεδόν το 90% των γαλαξιών του διαστήματος μας είναι άγνωστοι καθώς τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες δεν επιτρέπουν ακόμη την αναγνώριση τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Εάν οι επιστήμονες είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν περισσότερους γαλαξίες, θα ήταν σε θέση να αποκαλύψουν σήμερα το βαθύ μυστήριο που καλύπτει τη γέννεση του σύμπαντος. Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι έρευνες που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι ένα κομμάτι του σύμπαντος τους ήταν άγνωστο και ότι δεν είχαν πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες, αλλά με τη νέα αυτή μελέτη επιτράπηκε, για πρώτη φορά, να υπολογισθούν οι "άγνωστοι" γαλαξίες και να διαπιστωθεί ότι ο αριθμός τους είναι τεράστιος.
Οι ερευνητές κατάφεραν να μελετήσουν ορισμένους πιο απομακρυσμένους γαλαξίες, λιγότερο φωτεινούς, που εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν με τη γέννεση του σύμπαντος, πριν από 13,7 δισ. χρόνια.
Ένας τόσο συμπαγής γαλαξίας, τόσο μακρινής εποχής, σαν αυτούς που αναγνώρισαν οι επιστήμονες θα μπορούσε να δημιουργήσει αστέρια σαν τον Ήλιο εκατό φορές γρηγορότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Nature.

Δεν υπάρχουν σχόλια: