Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ένας στους δύο υποφέρει από αλλεργίες

Περίπου ένας στους δύο ανθρώπους παγκοσμίως υποφέρει από κάποιο είδος αλλεργίας, ενώ το πιο συχνό σύμπτωμα είναι η καταρροή, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.
Οι επιστήμονες, αφού υπέβαλαν εθελοντές σε ειδικά τεστ, διαπίστωσαν ότι περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες, καθώς το 51% αυτών εμφανίζει κάποιο σύμπτωμα. Οι άνδρες φαίνεται πως είναι πιο «τυχεροί», καθώς μόνο το 37% έχει προδιάθεση στην εμφάνιση αλλεργίας.
Επιπλέον, η έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 1000 ανθρώπους αποκαλύπτει ότι τα άτομα κάτω των 35 ετών είναι περισσότερο επιρρεπή (48%), εν συγκρίσει με τα πιο ηλικιωμένα (37%). Όσον αφορά στο είδος της αλλεργίας που συναντάται πιο συχνά, είναι στη γύρη (26%), και ακολουθούν η αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης (11%) και στα ζώα (9%).
Παρά το γεγονός ότι οι εξεταζόμενοι ήταν στην πλειονότητά τους Βρετανοί, οι ερευνητές διατείνονται ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν όλες τις περιπτώσεις αλλεργιών παγκοσμίως, μια και οι αλλεργιογόνες ουσίες για τις οποίες γίνεται αναφορά μπορούν να βρεθούν παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: