Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ποιοί παίζουν παιχνίδια με την ελληνική οικονομία;

Στα ύψη εκτίναξε τα spread με μια δήλωση ο πρόεδρος του ΔΝΤ
Eπεσε το χρηματιστήριο
Νέα αποτυχία δανεισμού της ΕλλάδαςΑπογοητευτική είναι η κατάσταση στην αγορά με την ανάσα των πρώτων ημερών μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να γίνεται "βραχνάς".
Οι δηλώσεις επι δηλώσεων ξένων αξιωματούχων απ' οτι φαίνεται μόνο κακό κάνουν στην ελληνική οικονομία και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα να δίνουν χείρα βοηθείας στην ελληνική οικονομία.
Αναλυτές εκτιμούν οτι όσα έγιναν στις Βρυξέλλες εκτός από τις δηλώσεις Τρισέ που ήταν κάτι το χειροπιαστό, δεν ήταν παρά μια φούσκα, αφού οι κερδοσκοπικές κινήσεις συνεχίζονται και μόνη αχτίδα φωτός είναι το γεγονός οτι η Ελλάδα κατάφερε χθες να δανειστεί έστω και με επιτόκιο 5,9%.
Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική. Μετά την δήλωση του προέδρου του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρός Καν οτι αν η Ελλάδα ζητήσει την συνδρομή του ΔΝΤ αυτή θα γίνει υπο όρους, το spread του δεκαετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στις 338 μονάδες βάσης.

Το χρηματιστήριο έκλεισε με μεγάλη πτώση.

Σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε και στην επαναδιαπραγμάτευση του 20ετους ομολόγου με πλήρη αποτυχία στον στόχο αφού στόχευε στην άντληση 1 δις και τελικά έφτασε μόνο στα 390 εκατομμύρια ευρώ!
Και ο οίκος Fitch ανακοίνωσε οτι παραμένει η δημοσιονομική αβεβαιότητα για την Ελλάδα παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: