Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Η Μέρκελ διευκόλυνε το έργο των κερδοσκόπων»

Εντονη κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ και τη σκληρή της γραμμή έναντι του ελληνικού προβλήματος ασκεί η συμπρόεδρος των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ρεμπέκα Χαρμς.
Η κ. Χαρμς δεν μασάει τα λόγια της. «Το πακέτο στήριξης έρχεται την τελευταία στιγμή και καταδεικνύει πόσο ευάλωτοι και αδύναμοι είναι οι Ευρωπαίοι», επεσήμανε η ευρωβουλευτής προσθέτοντας: «Ο συνδυασμός βοήθειας από το ΔΝΤ και ευρωπαϊκών πιστώσεων εξυπηρετεί περισσότερο τη διατήρηση του κύρους της Μέρκελ, παρά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Η Ρεμπέκα Χαρμς παραπέμπει στις περιφερειακές εκλογές της 9ης Μαΐου στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, που θα κρίνουν και την κυβερνητική πλειοψηφία της Κεντροδεξιάς στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Ανω Βουλή). Εκτιμά ότι για να κερδίσει αυτές τις εκλογές η καγκελάριος θυσίασε την ευρωπαϊκή της ευθύνη.
Η Ρεμπέκα Χαρμς εκτιμά ότι το ΔΝΤ συνιστά ένα αρνητικό μήνυμα που καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν μόνοι τους να παράσχουν ο ένας βοήθεια στον άλλον. Καλή λύση για τους Πράσινους θα ήταν η διασφάλιση διμερών ευρωπαϊκών πιστώσεων που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, χωρίς παρέμβαση του ΔΝΤ.
Η σκληρή γραμμή που τήρησε η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκει αντίθετη την πράσινη πολιτικό. Η καθυστέρηση στη λήψη μιας απόφασης για τη στήριξη της Ελλάδας συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση και αντάμειψε τους κερδοσκόπους που στοιχημάτιζαν κατά της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης. «Η διστακτικότητα της Γερμανίας επιδείνωσε την κατάσταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Πορτογαλία», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: