Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

3η μεταξύ 115 χωρών η Ελλάδα στην "Ώρα της γης"

Την Τρίτη θέση ανάμεσα σε 115 χώρες, που συμμετέχουν στη φετινή «Ώρα της γης» καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με μία άτυπη κατάταξη των χωρών ως προς τη συμμετοχή πόλεων και φορέων στο θεσμό αυτόν.
Ειδικότερα, 247 δήμοι, κοινότητες και νομαρχίες δήλωσαν μέχρι στιγμής ηλεκτρονικά την πρόθεσή τους να συσκοτίσουν για μία ώρα, από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου (27/03), γνωστά μνημεία τους.
«Πέρσι οδηγούσαμε την κούρσα μέχρι την παραμονή της "Ώρας της γης" και την τελευταία στιγμή μας πέρασαν οι Φιλιππίνες. Βέβαια, αυτή η κινητοποίηση είναι η ευγενέστερη όλων, συνεπώς είδαμε με χαρά την έντονη συμμετοχή μιας τέτοιας χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς, Γιώργος Βελλίδης.
Το Σάββατο (27/03) τα φώτα θα κλείσουν στον Παρθενώνα, το Λευκό Πύργο, τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Παλαμίδι στο Ναύπλιο αλλά και στο Κολοσσαίο της Ρώμης, την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου, την πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, τον Πύργο της Πίζας και τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
«Η πράξη του να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα είναι συμβολική. Έχει το χαρακτήρα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και το πόσο μπορεί να βοηθήσει η εξοικονόμηση ενέργειας στην κατεύθυνση αυτή.
Από εκεί και πέρα είναι και μια παγκόσμια συστράτευση προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων τα οποία καλούνται επιτέλους και σύντομα να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα νέο νομικό πλαίσιο προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή», προσέθεσε ο κ. Βελλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: