Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έως 157,51 ευρώ θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Μεγάλες αποκλίσεις, ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων που απαρτίζουν το πασχαλινό τραπέζι διαπιστώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών από τιμοληψία που πραγματοποίησε σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την οργάνωση των καταναλωτών, είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, είναι ακριβότερο κατά 83,23%, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές και το ΚΕΠΚΑ ζητάει από τους καταναλωτές ''προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά''.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8 - 10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 85,97 ευρώ έως 157,51 ευρώ. Δηλαδή, από -0,33% έως +2,29, σε σχέση με πέρυσι.
''Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, από τη διαμόρφωση των τιμών. Παρ' όλες τις βαρύγδουπες δηλώσεις επαγγελματιών ότι θα απορροφήσουν την αύξηση του Φ.Π.Α., εμείς διαπιστώνουμε ότι κάποιοι, σιγά - σιγά, αυξάνουν τις τιμές τους, αδιαφορώντας ότι το φετινό Πάσχα είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της οικονομικής κρίσης'' σημειώνει το ΚΕΠΚΑ και σημειώνει ''η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, πάντοτε και καλύτερη ποιότητα. Έρευνα αγοράς, πριν επιλέξουμε τι θα αγοράσουμε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: