Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Γαλλικά "μυστικά" κομψότητας..

Η κατανάλωση φαγητών ανώτερης ποιότητας σε μικρές ποσότητες, πολλές φορές μέσα στην ημέρα και η απόλαυση κάθε μίας μπουκιάς ξεχωριστά, είναι δύο από τα μυστικά, που φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά και εφαρμόζουν οι Γαλλίδες, με αποτέλεσμα να παραμένουν κομψές και αδύνατες.
Η Γαλλίδα συγγραφέας Mireille Guiliano αποκαλύπτει τα διατροφικά και όχι μόνο μυστικά των γυναικών που ζουν στην Γαλλία στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο "Οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν : το μυστικό του να τρως για τη χαρά της απόλαυσης" (French Women Don't Get Fat : The Secret of Eating for Pleasure).
Η συγγραφέας αναφέρει πως πέρασε την εφηβική της ηλικία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πήρε πάνω από 9 κιλά μέσα σε λίγα χρόνια, ενώ επιστρέφοντας στη Γαλλία κατάφερε ν' αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της φόρμα, χωρίς να στερηθεί το κρασί, τα γλυκά και το καλό φαγητό έξω.
Ειδικότερα, μία από τις βασικές αρχές του βιβλίου είναι πως πρέπει να καταναλώνεις φαγητά ανώτερης ποιότητας σε μικρές ποσότητες πολλές φορές μέσα στην ημέρα, δίνοντας αξία σε κάθε μπουκιά φαγητού.
Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με τη συγγραφέα, και χορταίνεις και απολαμβάνεις το φαγητό σου.
Ακόμη, καμία τροφή δε φαίνεται να είναι απαγορευμένη, αρκεί να μην προσπερνάει κανείς γεύματα και να έχει τον έλεγχο του φαγητού που καταναλώνει.
Ακόμα και το γυμναστήριο είναι εκτός προγράμματος για μία Γαλλίδα.. Αντίθετα, κατά την Guiliano, το πολύ περπάτημα και η όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση είναι που πραγματικά βοηθούν μία γυναίκα να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση.
Ως προς το τι μπορείς να τρως.. η συγγραφέας στο πρόγραμμά της προτείνει ένα διήμερο ξεκίνημα με κατανάλωση μόνο μιας σούπας, ενώ τις επόμενες ημέρες μπορείς να τρως ψάρι ή κρέας, πολλά λαχανικά και 1 φρούτο καθημερινά.
Εφόσον ξεκινήσεις, φρόντισε να καταγράφεις σε ένα σημειωματάριο τις τροφές που καταναλώνεις (ροφήματα και στέρεα τρόφιμα).
Ακόμα και σε αυτή την πρώτη φάση, μπορείς να καταναλώνεις τις αγαπημένες σου τροφές, αλλά όχι τόσο πολύ και τόσο συχνά όπως έκανες στο παρελθόν.
Βασική αρχή της Guiliano είναι η θετική σκέψη, σε όλα τα τρόφιμα αλλά με μέτρο. Δώσε έμφαση στα φρέσκα προϊόντα και άσε κατά μέρους τα κατεψυγμένα και τυποποιημένα τρόφιμα.
Τέλος, η συγγραφέας προτείνει τη δοκιμή νέων συνταγών, γεύσεων και αρωμάτων, ικανοποίηση της «λιγούρας» για γλυκό, με μία μικρή δόση, ένα ποτήρι λευκό κρασί και ένα γιαούρτι στο καθημερινό μενού, καθώς πρόκειται για τροφή πλούσια σε ασβέστιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: