Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τούρκος υπουργός: “Ελλάδα και Τουρκία δεν χρειάζονται Γαλλικά ή Γερμανικά υποβρύχια”

Δήλωση-βόμβα από τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.
Ο Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε, σύμφωνα με την International Herald Tribune, πως “ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών. Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να της πουλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς”, είπε ο κ.Μπαγίς, φωτογραφίζοντας την Γερμανία και την Γαλλία.
“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας”, πρόσθεσε ο κ. Μπαγίς.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του ΑΕΠ το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μπαγίς είχε προαναγγείλει από τις Βρυξέλλες ότι κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα υπάρξουν “θεαματικά αποτελέσματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: