Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.Παπανδρέου:“Λύση οι εθνικές εκλογές”

«Η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές» παρατήρησε ο πρόεδρος του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου,κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου,ενώ ορίστηκαν και τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων για τις εθνικές εκλογές.
Η παρατεταμένη εκλογολογία μετά και την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ,Γιάννη Μανώλη, παίρνει νέες διαστάσεις και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπανδρέου,εμμένει στην πρότασή του για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.
«Η χώρα είναι ακυβέρνητη με ευθύνη της κυβέρνησης.Οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους και η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές»,ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για την προοπτική ανασχηματισμού τόνισε πως θα αποτελούσε ανακύκλωση των ίδιων αδυναμιών.
Ως εθνικό συμφέρον περιέγραψε τη διεξαγωγή άμεσων εθνικών εκλογών, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή,πως δεν προχώρησε σε ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών εκλογών με τις ευρωεκλογές,κάτι που δεν θα είχε το παραμικρό κόστος για τη χώρα.
«Η πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων ή μεταξύ δύο αρχηγών.Είναι μια μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων για το μέλλον της πατρίδας μας.Είναι μια μάχη που πηγάζει από διαφορετικές ιστορίες,διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικές αντιλήψεις,διαφορετικές ιστορίες για την Ελλάδα και για τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας»,επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπανδρέου.
Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση,καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε και δε συνέχισε το μεγάλο έργο που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ αλλά κατέστρεψε και ό,τι είχε δημιουργήσει,όπως το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν σεβάστηκε τον πολίτη,τον ηλικιωμένο,τον μαθητή,τον πυροσβέστη,την αξιοκρατία,την δικαιοσύνη,τις ανεξάρτητες αρχές,το μόχθο του Έλληνα,τα ασφαλιστικά του ταμεία,τον πλούτο της χώρας,τα δάση,το περιβάλλον,τον πολιτισμό και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
«Η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα»,υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως στην προσπάθεια αυτή το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται «ενωμένο,αποφασισμένο και με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης του απέναντι στον λαό και στον τόπο».
Τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων
Μετά από εισήγηση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ΓιάννηΡαγκούση,και σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση τα μέλη Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων για τις εθνικές εκλογές.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψήφιων συγκροτείται από τους:
Γιάννη Ραγκούση,Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου
Φώφη Γεννηματά,μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Συλβάνα Ράπτη,μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Δημήτρη Ρέππα,Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Φίλιππο Πετσάλνικο,Αντιπρόεδρο Βουλής
Νίκο Αθανασάκη,Γενικό Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου Προέδρου
Ρεγγίνα Βάρτζελη,Διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: