Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τα «γαλάζια» golden boys ψάχνουν από τώρα για δουλειά...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΟΠΑΠ κ.Χρήστος Χατζηεμμανουήλ προτάθηκε για τη θέση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,αλλά τελικά θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα μετά τις εκλογές.Εκτός από την κυβέρνηση,αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετρούν και τα ακριβοπληρωμένα golden boys που κατέλαβαν θέσειςκλειδιά σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις επί των ημερών της πρωθυπουργίας του κ.Κώστα Καραμανλή.
Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό να αναζητούν την επόμενη επαγγελματική τους στέγη,στοχεύοντας στη διατήρηση των υψηλών αποδοχών τους. Φυσικά είναι δύσκολο να το πετύχουν,αφού στην αγορά κανείς δεν σκορπά χρήμα και μάλιστα για να πάρει τα διορισμένα στελέχη μιας αποτυχημένης κυβέρνησης.Ανεξάρτητα, πάντως,από τις επαφές που γίνονται στο παρασκήνιο,χαρακτηριστική υπήρξε η περίπτωση του προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε.κ.Χρήστου Χατζηεμμανουήλ,ο οποίος ως γνωστόν προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Οι κονομικών κ.Γιάννη Παπαθανασίου για τη θέση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.«Φρόντισε να πηδήξει από το σκάφος πριν βουλιάξει» σχολίαζαν άσπονδοι εσωκομματικοί αντίπαλοι του προέδρου του ΟΠΑΠ,που είναι αλήθεια ότι ενοχλήθηκαν από το timing κατά το οποίο εκδηλώθηκε η συγκεκριμένη κίνηση.Εκτός από τον κ.Χατζηεμμανουήλ στέγη θα αναζητήσει και η δικηγόρος κυρία Βένια Παπαθανασοπούλου του ΟΠΑΠ,της οποίας το ετήσιο εισόδημα ξεπερνούσε τις 180.000 ευρώ.
Την είσοδό του στη Βουλή διεκδικεί ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ.Κώστας Μουσουρούλης,που είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ.στη Χίο.
Στην περίπτωση που δεν θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του,κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στη θέση που κατείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει μετά τις εκλογές και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ.Κώστας Τσουτσουπλίδης,ο οποίος ήταν υπάλληλος στο Ε.Κ.Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πολύ καλά αμειβόμενες!
Την επιχείρηση που διατηρούσαν πριν από το 2004 είναι πολύ πιθανόν να επανασυστήσουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ.Θανάσης Σκορδάς και ο πρόεδρος του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ.Λουκάς Παπάζογλου.Το αντικείμενο της εταιρείας που είχαν οι δύο είχε να κάνει με τα χρηματοοικονομικά.
Στα έδρανα της Βουλής αναζητά την αποκατάστασή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Μελέτης Τζαφέρης,που μετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.στην Περιφέρεια Αττικής.Στην περίπτωση που δεν επιτύχει τον στόχο του,είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει στη θέση που κατείχε σε εταιρεία πιστοποίησης μέχρι το 2004. Ηταν διευθύνων σύμβουλος στο TUV Rheinland Hellas,μέλος του TUV Rheinland Group,του μεγαλύτερου γερμανικού φορέα πιστοποίησης και βιομηχανικών ελέγχων διεθνώς.
Στον ιδιωτικό τομέα με επικρατέστερο τον χώρο της Υγείας θα επιστρέψει και ο επικεφαλής της ΥπΕΕ κ.Πασχάλης Μπουχώρης.Απεναντίας,ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΤΡΑΜ κ.Τάσος Ιγγλέζος λέγεται ότι σκέφτεται να βρεθεί κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο,με τον οποίο συνδέεται με στενή συγγενική σχέση.
Στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον κατασκευαστικό κλάδο αναμένεται να επιστρέψει ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ,μέλος της Κ.Ε.της Ν.Δ.και στενός συνεργάτης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Γιώργου Σουφλιά,κ.Κώστας Κωστούλας.
Στις κατασκευές και πιο συγκεκριμένα στην JB ΑΒΑΞ θα επιστρέψει ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού και στενός πολιτικός φίλος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κυρίου Γιώργου Σουφλιά,κ.Αντώνης Σγαρδέλης.
Στο ψηφοδέλτιο της Α’Αθήνας μετέχει ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ.Νίκος Τριτάρης,ενώ στον ιδιωτικό το μέα θα επιστρέψει ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ.Νίκος Αναστασόπουλος.
Στην Alpha Bank εργάζεται ήδη ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κ. Παναγιώτης Δρόσος.Στον ιδιωτικό τομέα επιστρέφει μετά την επιτυχημένη πορεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο κ.Αγγελος Φιλιππίδης.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες τον θέλουν να ξεκινά συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη,όπου εργαζόταν και πριν από την ανάληψη των ηνίων του Τ.Τ..Ηδη,με τον όμιλο Ρέστη συνεργάζεται ο πρώην επικεφαλής της ΥπΕΕ και μέλος του πρωινού καφέ του Μεγάρου Μαξίμου δικηγόρος κ.Σπύρος Κλαδάς.Στο συγκρότημα Αλαφούζου επιστρέφει εκτός απροόπτου ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ.Χρήστος Παναγόπουλος.Με τη μαχόμενη δικηγορία θα ασχοληθεί (εκ νέου) ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών κ.Γιάννης Αδαμόπουλος.
Σε άδεια άνευ αποδοχών και η Νατάσα
Τρίμηνη άδεια άνευ αποδοχών για προσωπικούς λόγους έχει ζητήσει η κυρία Νατάσα Καραμανλή από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εργάζεται ως ειδικευόμενη χειρουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες,η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει θέσει το αίτημά της ως οφείλει κάθε γιατρός,ειδικευόμενος ή ειδικευμένος,στον διευθυντή της Α’Χειρουργικής Πανεπιστημιακής Κλινικής κ.Ευστάθιο Παπαλάμπρο,ο οποίος είναι και ο καθ’ύλην αρμόδιος για να απαντήσει.Προσώρας,πάντως,η «εκλεκτή» ειδικευόμενη του νοσοκομείου είναι απολύτως συνεπής στις εργασιακές υποχρεώσεις της όπως αυτές απορρέουν από το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου,ακόμη και εις βάρος των «καθηκόντων» της που απαιτεί η ιδιότητα της πρωθυπουργικής συζύγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: