Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Να αφήσουμε οριστικά πίσω την παρακμή

Με τη φράση «πάμε μαζί»,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου απηύθηνε εκ νέου «προσκλητήριο εθνικής ενότητας» σε όλους τους πολίτες,κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του ομιλίας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.Ο κ.Παπανδρέου μίλησε εκ νέου για «ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας»,για «μια οικονομία ζωντανή» και ζήτησε τη συμπαράσταση των πολιτών για να αλλάξει η χώρα.

«Σύγκρουση με κατεστημένα»

Ο κ.Παπανδρέου υπογράμμισε από την αρχή της ομιλίας του ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας που εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί τούς κάναμε κυνικούς. Πολίτες που λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο!Ζητώ τη δύναμή σας για να συγκρουστώ με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν. Με όποια κατεστημένα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε,όποιο κι αν είναι το κόστος, δεσμεύομαι να μπω μπροστά σ’αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια!Δεσμεύομαι να κάνω το πρώτο βήμα.Για να αφήσουμε οριστικά πίσω την παρακμή.Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη,δικαιότερη από αυτή που παραλάβαμε».

«Αμετανόητη η ΝΔ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά της κυβέρνησης,λέγοντας ότι «ακόμα και σήμερα, η ηγεσία της ΝΔ παραμένει αμετανόητη.Συνεχίζει να εξαπατά, να παραπλανεί και να προσπαθεί να εκφοβίσει τον Έλληνα πολίτη.Εμείς,εδώ και μήνες, μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Όλος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των δικών μας προτάσεων.Εκείνοι απάντησαν με ψέματα,υπεκφυγές και κατηγορίες.Σαν να μην κυβέρνησαν τα τελευταία 6 χρόνια την Ελλάδα.Προσπάθησαν να επιβάλουν την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό και την πελατειακή εξάρτηση στον ψηφοφόρο.Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Αυτή την αλήθεια βιώνει ο ελληνικός λαός.Και ζητά να τον απελευθερώσουμε.Από ένα πολιτικό σύστημα που μας κρατά αιχμάλωτους,εξαρτημένους και ανήμπορους να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο».

«Ψηφίζουμε ενάντια...»

Παράλληλα,θέτοντας εκ νέου διλημματικό χαρακτήρα στις εκλογές,ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου «ψηφίζουμε ενάντια στο τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εδώ και χρόνια.Ψηφίζουμε ενάντια στο πελατειακό κράτος που καταπνίγει κάθε πρωτοβουλία και σπαταλά το χρήμα του ελληνικού λαού. Ψηφίζουμε ενάντια στη γραφειοκρατία και το συγκεντρωτισμό που έπνιξε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.Ψηφίζουμε ενάντια στην αδιαφάνεια και την ανομία που άφησε το κράτος ανεξέλεγκτο και το παρέδωσε στη διαφθορά.Ψηφίζουμε ενάντια σ’ έναν τρόπο διακυβέρνησης που επέλεξε η ΝΔ» και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση της χώρας και τα αδιέξοδα που ζούμε δεν οφείλονται στο ότι δεν υπήρξαν τα κονδύλια.Οφείλονται στον τρόπο που διαχειρίστηκε το κράτος τα χρήματα αυτά,τα χρήματα του ελληνικού λαού.Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες έπεσαν θύματα της έλλειψης ειλικρίνειας. Της έλλειψης διαφάνειας.Της έλλειψης σεβασμού.Της έλλειψης κανόνων.Της έλλειψης ήθους. Της έλλειψης ελέγχου».

«Όλοι μαζί»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε απλώς να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη ΝΔ.Αυτή θα ήταν μια πολύ χαμηλή προσδοκία. Θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της. Τώρα είναι η στιγμή να το πετύχουμε! Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Μια διαφορετική Ελλάδα. [...]
Σ’ αυτή την Ελλάδα πιστεύω.Σ’αυτό το κράτος.Της κοινωνικής δικαιοσύνης.Της ισότητας. Των ίσων ευκαιριών».Παράλληλα,έκανε κάλεσμα συσπείρωσης,λέγοντας ότι «στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε τη μάχη της ζωής μας.Και σας ζητώ να τη δώσουμε όλοι μαζί.[...] Και μπαίνω εγώ μπροστά σ’αυτή τη νέα πορεία.[...] Πάμε,με όλους τους Έλληνες,να αλλάξουμε την Ελλάδα.Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το πιο κρίσιμο βήμα.Κάθε ψήφος,καθεμία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά.Ούτε μία ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη.Μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.Μόνο μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή».

Προστασία και στήριξη ιδιωτικών υπαλλήλων

Για «εργασιακό μεσαίωνα» έκανε λόγο ο κ.Παπανδρέου,ο οποίος χθες επισκέφθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ένα από τα μέτρα των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής μας θα είναι η άμεση προστασία και στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων,για να χτυπήσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα,τα εξοντωτικά ωράρια,την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία,τις ανεξέλεγκτες απολύσεις,τις συμβάσεις με μπλοκάκια που υποκρύπτουν θέσεις εξαρτημένης εργασίας,την ενοικίαση εργαζομένων».Συμπλήρωσε, δε,ότι «θα ξεκινήσουμε άμεσα το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους,για να δώσουμε κίνητρα,προκειμένου να επιβραβεύσουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις,οικονομικά και θεσμικά,οι οποίες εκσυγχρονίζουν,θα έλεγα εξανθρωπίζουν τις εργασιακές σχέσεις,ώστε να σπάσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα» και δεσμεύτηκε ότι «θα ενισχύσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας,ώστε να αισθάνεται ο ιδιωτικός υπάλληλος,ο εργαζόμενος, ότι είναι πια προστατευμένος,ότι τα δικαιώματά του προστατεύονται από την πολιτεία».
Πηγή:citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: