Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Νερό στη Σελήνη

Απ’ότι φαίνεται,κοντοζυγώνει ο καιρός που ο άνθρωπος θα κατοικήσει στη Σελήνη,αφού σύμφωνα με ερευνητές βρέθηκε στους πόλους του δορυφόρου μας ποσότητα νερού.
Δεδομένα από τρία διαστημικά αεροσκάφη έδειξαν πως υπάρχουν ποσότητες Η20,οι οποίες είναι μεν μικρές αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αστροναύτες να ζήσουν για αρκετό καιρό στο φεγγάρι.
«Αν είχαμε ένα κυβικό μέτρο σεληνιακού εδάφους θα μπορούσαμε να το συμπιέσουμε, βγάζοντας ένα λίτρο νερού» εξηγεί ο Λάρυ Τέιλορ,αμερικανός ερευνητής.
Τα δείγματα πέτρας και εδάφους από τη σελήνη που επέστρεψαν από τις αποστολές του Apollo,βρέθηκαν «υγρά» όταν εξετάστηκαν από τα εργαστήρια,ωστόσο οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την πιθανότητα να πρόκειται για «ιδρώτας» όταν μπήκαν στις συνθήκες ατμόσφαιρας της Γης.
Ωστόσο, τώρα στην πρώτη διαστημική αποστολή της Ινδίας,ένα τηλεκατευθυνόμενο μέσο επισκόπησης επιβεβαίωσε τις υποψίες.Η ποσότητα του νερού που υπάρχει στη Σελήνη βρίσκεται συγκεντρωμένο στους πόλους της,ωστόσο πιο μικρές ποσότητες υπάρχουν και στην υπόλοιπη επιφάνεια.
Ινδοί ερευνητές μιλούν στο Istream News

Δεν υπάρχουν σχόλια: