Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Φτιάχνουν Viagra σε κρέμα

Ένα ασφαλέστερο βιάγκρα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι χρήστες του διάσημου σκευάσματος για τη στυτική δυσλειτουργία,καθώς το μπλε χάπι αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε κρέμα.
Μελέτες σε ποντίκια έδειξαν πως το βιάγκρα και παρόμοια σκευάσματα μπορούν να περάσουν από το δέρμα στον οργανισμό σε μικρές κάψουλες.
Όπως επισημαίνεται από τους Αμερικανούς ερευνητές,οι οποίοι δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Μedicine»,το βιάγκρα σε εκδοχή κρέμας θα έχει λιγότερες παρενέργειες,ενώ θα δρα πολύ πιο γρήγορα από το χάπι.
Οι άνδρες που λαμβάνουν το μπλε χάπι υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια παγκοσμίως. Παρά την ευρεία χρήση του,το βιάγκρα έχει κατηγορηθεί για πονοκεφάλους,αλλοιώσεις στην όραση και στομαχικές διαταραχές.
Επιπλέον,στους άνδρες με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα ή ιστορικό εμφράγματος συνιστάται να αποφεύγουν τη λήψη του σκευάσματος ή να καταφεύγουν στις υπηρεσίες του με μεγάλη προσοχή.
Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την παρασκευή της κρέμας,καθώς τα συστατικά του σκευάσματος θα παρέμεναν σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος αντί να κυκλοφορούν στον οργανισμό με το αίμα.
O Δρ Κέλβιν Ντέιβις,ένας εκ των ερευνητών εξήγησε πως ο χρόνος δράσης του φαρμάκου στη νέα του μορφή είναι εξαιρετικά γρήγορος,εάν συγκριθεί με αυτόν του χαπιού.
Ένα χάπι χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να προκαλέσει στύση,ενώ η κρέμα το κατάφερε στο πλαίσιο των πειραμάτων μέσα σε μερικά λεπτά.
Επιπλέον,δεν έχει σημασία εάν λαμβάνεις νιτρώδη για την καρδιά ή άλλα φάρμακα, ούτε εάν κάποιος έχει γεμάτο στομάχι ή έχει καταναλώσει όξινες τροφές,αφού δεν περνάει στην κυκλοφορία του αίματοςγια να προκαλέσει αλληλεπίδραση,αλλά απορροφάται και δρα τοπικά.Όσον αφορά την τοπική αντίδραση,τουλάχιστον στα ποντίκια δεν εμφανίστηκε φλεγμονή και δεν υπήρξαν στοιχεία κάποιας άλλης έντονης ανεπιθύμητης αντίδρασης.
Οι χρήστες του,πάντως,θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία πριν βεβαιωθεί ότι η κρέμα θα είναι ασφαλής για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: